Skocz do zawartości

Joko ukarany przez Beezy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nick: Joko

Nick osoby nakładającej karę: Beezy

Powód nałożenia kary: Rozdawanie/przyjmowanie majątku

Krótki opis sytuacji: Grając na serwerze otrzymałem nagle bana

Dowody: 1 https://www.youtube.com/watch?v=lHRiawZ8y54 2 https://www.youtube.com/watch?v=SKv_DpsJz7A

Coś od siebie: Zakładam, że chodzi o arianta którego Bloh dał mi po tym jak naprawiłem mu fure na mechu (klip z całej sytuacji w linku 1). Jako że chciałem w tamtym momencie kupić jakiegoś taniego arianta na domek, skusiłem się przy takiej okazji, a biorąc pod uwagę jak ciężko czasami jest znaleźć na tym serwie jakieś auto jak się go szuka (jestem przekonany że wiele osób doskonale zna ten ból) to skorzystałem z okazji. Wyżej wymieniony gracz chciał mi wepchnąć jeszcze wiele innych aut, których nie przyjąłem. Jak wspomniałem - nie zależało mi na wzbogaceniu się a jedynie na posiadaniu arianta. Później tego samego dnia oddałem mu część wartości auta (link 2) w postaci 3k FLC (licząc 800$/100FLC wychodzi 24k). W komisie ariant 2.5 kosztuje 138k, a jeśli dobrze kojarze nie można sprzedawać aut poniżej wartości u mirka czyli 30% wartości auta, więc 138 000$ - 70% (96600) = 41400$ Więc moim płacąc 24k + 5k podatku, nie wzbogaciłem się jakoś znacząco zwłaszcza że z 10kk majątku to pewnie mam, czyli ponad stukrotność przyjętej kwoty. Wiem, że źle zrobiłem przyjmując tego arianta od Bloha i więcej nie będę już tak robił, ale myślałem że po tym jak dałem mu w zamian te FLC to nie będzie jakichkolwiek problemów związanych z przyjmowaniem majątku, szczególnie że zarobek tego pokroju można wyrwać nawet rolując szrot. Na końcu chciałbym tylko dodać, że miesiąc bana już odczekałem oraz liczę na wyrozumiałość i uwzględnienie okoliczności całej sytuacji.

• Like 11
  • Haha 3
  • Jestem za 2
  • Administrator
Napisano

Faktycznie, nie pokusiłeś się na przyjęcie o wiele większego majątku i ogólnie Twoja sytuacja mocno różni się od sytuacji Twojego kolegi zostanie również indywidualnie rozpatrzona. Po konsultacji, możemy dać Ci drugą szansę, jednak musisz spełnić nasze warunki:

• status OSZUST na dwa miesiące - oznaczenie pod nickiem i na liście graczy
  • blokada handlu na dwa miesiące
  • prace społeczne***: 150k przez dwa miesiące na holowniku
  • konfiskata pojazdu Ariant ID 76541

***System prac społecznych wymusza zarobienie ustalonej kwoty za pomocą wskazanej pracy w określonym czasie. Zarobione fundusze nie trafiają do Ciebie, tylko otrzymują je losowi gracze będący aktualnie online. Jeśli nie zdążysz w tym czasie wykonać zadania, na Twoje konto automatycznie zostanie nałożony ban permanentny (bez możliwości apelacji).

Jeśli akceptujesz warunki odpowiedz w tym temacie.

• Haha 1
  • Administrator
Napisano

Ban ściągnięty, prace społeczne nałożone.

Możesz wrócić na serwer.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...