invalid Napisano 29 Stycznia 2025 Napisano 29 Stycznia 2025 Witajcie! Tym razem to nie kolejny update, ale artykuł przygotowany przez Weazel News. Czy wiedzieliście, że serwer obchodzi już 7 urodziny? Cofnijmy się w czasie i przyjrzymy drodze, którą przez ten czas przebył. Początki Oficjalny start serwera miał miejsce 19.01.2018, ale już rok wcześniej zostały ogłoszone prace nad projektem.Pierwsze beta testy ruszyły 3 marca 2017 o godzinie 18:30. Dzięki wielkiemu zaangażowaniu Developerów, Administracji, Beta-testerów oraz graczy, serwer zbudował swój unikalny klimat i community. Na początku serwer był mocno okrojony. Były tylko 4 prace, a tuner nie istniał. Dopiero w okolicach 2019 roku zaczął nabierać tępa, dostawał stopniowo nowe update'y. Pojawiły się nowe prace oraz co najważniejsze — zawitał Voice Chat, bez którego dzisiaj rozgrywka byłaby utrudniona. Event urodzinowy W tym roku z okazji urodzin podobnie jak w poprzednich latach otrzymaliśmy eventowe skrzynki. Aby takową zakupić musisz uzbierać określoną ilość tokenów BT7 podczas wybranej przez siebie pracy dorywczej. Ze skrzyń brązowych, srebrnych i złotych dropią cenne przedmioty, a także fragmenty do stworzenia diamentowej skrzynki*. PS. Nie zapomnij dokupić klucza do otwarcia. * diamentową skrzynie można TYLKO wytworzyć z uzbieranych fragmentów poprzednich skrzyń Ankieta - "Jak oceniasz aktualne zmiany na serwerze" Przeprowadziliśmy ankietę na serwerze, a oto jej rezultat: Wyniki wskazują na pozytywne zdanie graczy o aktualnych zmianach na serwerze, ale też postanowiliśmy zadać to samo pytanie poszczególnym graczom, umożliwiając rozwinięcie swojej własnej, indywidualnej opinii. Strefa opinii graczy serwera "Według mnie najnowszy update pracy śmieciarek na pewno przyciągnie wszystkich graczy, ale dla starych będzie traktowany tylko jako urozmaicenie dotychczasowej rozgrywki. Wejdzie się, sprawdzi, zobaczy, jak działa mechanika i wyjdzie z serwera, bo nie ma niczego, co może zatrzymać "starego wyjadacza" na dłużej. Zbudowany majątek przez wiele godzin rozgrywki pozwala bezproblemowy zakup nowych części tuningowych bez konieczności zarabiania. W mojej opinii większa ilość ciekawych aktywności pobocznych, takich jak zioło oraz rybak byłaby bardziej przyciągająca niż skupienie się samych częściach tuningowych. Natomiast co rotacji pojazdów, która w ocenie wielu graczy zniszczyła gospodarkę serwera i możliwość posiadania unikalnego auta. Uważam, że tutaj można było zrobić (ale czasu już nie cofniemy) limit danego modelu w komisie; przykładowo w kolejce jest 10 modeli danego pojazdu z szansą 10% respu na konkretnym/losowym slocie, a po wykupieniu dostępnych aut może on się znów pojawić, kiedy zapasy zostałyby uzupełnione ręcznie, biorąc pod uwagę aktualny rynek i jego nasycenie." @Matix "Ogólnie obserwowałem projekt od jakiegoś czasu, cały serwer ma mega duży potencjał na rozwój i stałe 200-300 osób, lecz jest troszkę rzeczy do zmiany. Jak na razie Proklin widać, że w tym roku się stara. Zmiany, które aktualnie zawitaliśmy, są jak najbardziej na duży plus i oby takich więcej. Myślę, że dodawanie większej ilości pracy typu coop rozwinię serwer i zbliży bardziej graczy do siebie. Dokładnie chodzi mi o system mapy GTA V, gdzie przy 100 osobach w singlu pracy prawie się nie rozmawia z graczami (chodzi tutaj o brak organizacji/ekipy). Największy rozwojem wydaje mi się, że byłoby stworzenie frakcji SAMD/SAFD w jednej, gdyż na serwerach RPG jest grupka graczy, która gra dla frakcji, bo nic innego nich nie zbliży. Dodając to można posunąć się dalej o stworzenie biznesu typu Role-Play create, który też doda aktywności na serwerze." @Broszko Strefa pytań - Queen Queen należy do członków Administracji serwera. Postanowiliśmy przeprowadzić z nią wywiad, by poznać jej zdanie. invalid: Witaj, z tej strony Młodszy Redaktor Weazel News invalid, czy mógłbym zadać Ci kilka pytań? Queen: Siemka, śmiało możesz zadawać. invalid: Świetnie, w takim razie cofnijmy się trochę w czasie. Jak zaczęłaś swoją rozgrywkę na FiveLife? Queen: Konto utworzyłam na początku 2019 roku za namową mojego znajomego. Specjalnie z tej okazji kupiłam GTA, aby móc zagrać na serwerze, ale pewna sytuacja zmusiła mnie do krótkiej przerwy trwającej +/- 3 miesiące. Od tamtego czasu gram w miarę regularnie, [kolega] pokazał mi, jak wygląda rozgrywka i zapoznał z mechaniką gry. Na samym początku, kiedy to nie miałam auta, to pracowałam na taxówce, po czym kupiłam swoje pierwsze auto, jakim był Bizon na 4 cyfrowym ID. invalid: Co uważasz o aktualnych zmianach i nowościach na serwerze? Queen: Zmiany w mojej opinii są trochę za późno, ale na plus — jest coś innego i świeżego, co przyciągnie nowych graczy, ale dla starych może to nie być wystarczające, by ich zatrzymać na dłużej. Fajne jest na pewno, że zdrapki zostaną z nami na dłużej po evencie. invalid: Porównując zeszłoroczne eventy urodzinowe z aktualnym jaką masz opinię na ten temat? Queen: Mam wrażenie, że jest to jeden z lepszych eventów, wprowadzono wiele dodatków i w mojej ocenie to najlepszy event urodzinowy. Fajnie jakby się pojawiły licytacje. invalid: Jak oceniasz swój spędzony czas na serwerze? Queen: Na serwerze spędziłam kilka tysięcy godzin; tyle straconego czasu — fakt, aczkolwiek niczego nie mogę żałować. Poznałam wiele osób, z którymi mam do dzisiaj kontakt, dobrze wspominam starą organizację z początków swojej przygody na serwerze oraz także wiele ciekawych chwil, jakie mogę wspominać, a jedną z nich była sytuacja mojej pierwszej plantacji. Znajomy pokazał mi jak sadzić, ale ja chciałam być sprytniejsza i postanowiłam postawić doniczki na sąsiada domku, żeby nikt mnie nie podejrzewał. invalid: Dzięki za możliwość zadania pytań i otrzymania Twoich odpowiedzi. Widzimy się na serwerze! Konkurs Na zakończenie artykułu ogłaszamy urodzinowy konkurs organizowany przez Weazel News, w którym możecie zgarnąć ciekawe nagrody. Tematem przewodnim jest liczba "7" - pokaż Nam jak świętujesz siódme urodziny serwera. Wykonaj zrzut ekranu na serwerze i zamieść go w odpowiedzi poniżej.Czas trwania konkursu: od 29.01.2025 do 06.02.2025 godziny 19:00. Ocenie podlegać będą między innymi: • Kreatywność • Opis do wykonanego zrzutu • Zawarcie liczby 7 w zrzucie (na przykład ilość graczy, aut itd.) • Liczba reakcji pod odpowiedzią * * Weazel News zatrzega sobie prawo do indywidualnego podliczenia reakcji w przypadku wykrycia nieprawidłowości. Przykład - "7 aut i kolorów tęczy" Nagrody:🥇I Miejsce: 15.000$🥈II Miejsce: 10.000$🥉III Miejsce: 5.000$*dla wyjątkowych prac, które nie dotarły na podium przewidziana jest nagroda pocieszenia* 11
erazerek Napisano 29 Stycznia 2025 Napisano 29 Stycznia 2025 Detektyw mucha i siedem krasnoludków pacek. 2 1
Matix Napisano 30 Stycznia 2025 Napisano 30 Stycznia 2025 7 a nawet może i więcej pracowników magazynu którzy pracujących dzień i noc żeby zdobyć swoją wymarzoną diamentową skrzynkę, aby dostać i otrzymać "mega big win - 777". Zdjęcie nie ma na celu urażenia kogokolwiek 4 1
przder Napisano 5 Lutego 2025 Napisano 5 Lutego 2025 (edytowane) Pomiedzy dniem a noca - Siedem życzeń spełni się jak magicznych siedem liczb, nie uciekniesz choćbyś chciał przed wyborem... Edytowane 5 Lutego 2025 przez przder 2
invalid Napisano 6 Lutego 2025 Autor Napisano 6 Lutego 2025 W związku z małą ilością zgłoszeń konkurs zostaje przedłużony o tydzień (do 13.02.2025, godziny 19:00). 1 1
styslian Napisano 6 Lutego 2025 Napisano 6 Lutego 2025 7 sadzonek symbolizuje 7 lat wspólnej zabawy i rosnące nadzieje na nowe prace jak i możliwości. 5 3 2
invalid Napisano 15 Lutego 2025 Autor Napisano 15 Lutego 2025 Wyniki Konkursu Z przyjemnością ogłaszamy wyniki konkursu, a wyglądają one następująco: 🥇 I miejsce: @styslian (zdobyte punkty: 11) 🥈 II miejsce: @zabraliminazwe (zdobyte punkty: 4) 🥉 III miejsce: @erazerek (zdobyte punkty: 3) Gratulujemy! Zwycięzców prosimy o zgłoszenie się do @invalid w celu odebrania swoich nagród. Dziękujemy wszystkim za udział! 3
Rekomendowane odpowiedzi