Jump to content

System oczyszczania nitra oraz warsztat dodatków

Recommended Posts

• Developer/owner
Posted

image.png

Czy wiedzieliście, że już niedługo kultowe NFS Underground 2 świętuje swoje 20 urodziny? Zapewne pamiętacie mechanikę oczyszczania nitra, jaką oferował. Co jeśli powiem Wam, że od teraz możecie zamontować ją w swoich ulubionych samochodach na serwerze? Co jeśli oprócz tego możecie w końcu wyposażyć swój pojazd w wymarzone dodatki takie jak dach czy kiepy w popielniczce? Zapraszamy do nowootwartych warsztatów NOS oraz FLExtra!

image.png

NOS

Do części mechanicznych u tunera dodano NOS Purge, do założenia której wymagana jest instalacja nitra. Po zamontowaniu, należy udać się do samoobsługowego warsztatu NOS, umiejscowionego w rogu garażu tuningowego. 

image.png

Nitro przełącza się między trybem dopalacza a oczyszczania pod altem, opcją Purge.

image.png

Tryb dopalacza działa dokładnie tak, jak dotychczas. Tryb oczyszczania działa tylko, jak mamy wciśnięty przycisk N, zużywając stopniowo butlę.

Dodatki

Dodatki możecie modyfikować w specjalnym warsztacie samoobsługowym FLExtra w FLCentrum koło Simeona. Pamiętajcie, że jako modyfikację rozumiemy włączenie, jak i wyłączenie danego dodatku, więc przemyślcie swoje zakupy.

image.png

Engine Points

Oprócz tego wprowadzono testowo mechanikę wyliczania Engine Points (EP). Oznaczają one seryjną moc silnika naszego samochodu (nie wliczając tuningu) i widoczne są w ogłoszeniu sprzedaży samochodu na giełdzie oraz w handlu.

image.pngimage.png

To co, kiedy jakiś zlocik?

• Like 14
  • Haha 1
Posted

Po co te "EP" skoro serwer nie pozwala na własne configi samochodów i każdy model z x tuningiem jedzie tyle samo? 

• Developer/owner
Posted
9 minut temu, Bartoszz napisał:

Po co te "EP" skoro serwer nie pozwala na własne configi samochodów i każdy model z x tuningiem jedzie tyle samo? 

Temat będzie rozwinięty w najbliższym czasie, na ten moment pozwala wyłącznie określić różnicę między pojazdami, a nam wyłapać potencjalne błędy, zanim wprowadzimy formę docelową.

• Like 1
Posted

Jak dla mnie - fana bajerów i innych rzeczy tego typu - klasa i szacunek za zrobienie takiego bajeru. Jeszcze CarAudio by się przydało ale... to takie tam, kwestie dyskusyjne. :) 

Posted

Może i mam bana ale mam jedno małe pytanie. Po co? Bajer, który się znudzi po 2 dniach. Zamiast tego, lepiej chyba zająć się innymi projektami, nie?

• Confused 1
  • I am for 3
Posted

Gorszego update na tym serwerze jeszcze nie widziałem 

• Confused 2
  • I am for 2