Skocz do zawartości

Clyde ukarany przez Beezy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nick: Clyde

Nick osoby nakładającej kare: Beezy

Powód nałożenia kary: Przyjmowanie majątku 

Krótki opis sytuacji: Przyjąłem Cyphera za mirka i Powersurge za mirka co łącznie z tych aut dawało 1.3kk.

Dowody: - 

Coś od siebie:  Przyjąłem owe auta za mirka ponieważ znajomy stwierdził że nie chce mu się grać na tym serwerze bo nie dostaje aktualizacji które by zachęciły innych graczy do gry i rozwoju go, wiadomo każdy chętnie przyjmie samochody za darmo/najniższą kwotę kupna co pewnie jest widoczne po ilości transakcji w grze od xxx graczy. Tak samo mój majątek który jest 10x krotnie większy niż to co przyjąłem to tak naprawdę są grosze. które nie mają dla mnie dużego znaczenia i tak jak ci @Beezy pisałem mogę je mu oddać lub dev bo to są grosze. Dodatkowo na serwerze powinien powstać regulamin który obejmuje możliwość oddania jakiegoś % swojego majątku dla znajomego. Np osoba przyjmująca majątek musi mieć np 15% majątku który przyjmuje, a osoba oddająca nie może oddać więcej niz 10% swojego co ułatwiło by graczom legalne podzielenie się majątek z znajomym który gra. Więc czekam na twoją decyzję co w związku dalej z tą sytuacją. 

Życzę miłego dnia.

• Haha 3
  • Confused 1
  • Administrator
Napisano

Czy Cypher i Powersurge to jedyne pojazdy, które kupiłeś po zaniżonej cenie?

Napisano

RH7 było które poszło dalej za taką samą kwotę.

• Administrator
Napisano
19 minut temu, Clyde napisał:

RH7 było które poszło dalej za taką samą kwotę.

Jesteś pewien, że na pewno nie zarobiłeś na tej transakcji?

Oraz chciałbym zapytać o przelewy. które otrzymujesz od gracza @MoonGame7w7. Możesz je wyjaśnić?

Napisano
Teraz, Beezy napisał:

Jesteś pewien, że na pewno nie zarobiłeś na tej transakcji?

A nie fakt coś tam zarobiłem, co nie zmienia faktu że 2.5 chodziły poniżej 150k nie raz co jest mało znaczące.

Dodatkowo chce przełożyć tutaj dwa inne sposoby aby przyjąć od kogoś majątek a bana by nie dostali. Nic to tu nie wnosi lecz pokazuje błędy w regulaminie.

1 sposób - Auto salonowo stoi za 1.2kk ktoś sprzeda je za 800 lub mniej k następna osoba je sprzeda za cenę salonową/lub troszkę mniejszą która i tak da znacząco komuś 500k majątku.

2 sposób - Wejdzie jakaś osoba która nie grała XXX czasu i ma samochody na ID jakiś gracz mu zaoferuje cenę salonową  uznajmy 300k a następnie ta osoba sprzeda owy samochód za 3kk co da mu 2.7kk majątku za oszustwo gracza bo wykorzysta jego nie wiedzę/ew głupotę. 

1 minutę temu, Beezy napisał:

Oraz chciałbym zapytać o przelewy. które otrzymujesz od gracza @MoonGame7w7. Możesz je wyjaśnić?

To moja kobieta pożyczamy sobie kasę jak na coś potrzebujemy, jak sam możesz zobaczyć jest pełno przelewów że ja jej dałem później mi oddawała, ostatnio mi pożyczyła 50k na tune i że nie wchodziła to nie miałem jej jak oddać. Tak samo jak jej oddawałem kilka aut to miała mi tam x do oddania a nie pisaliśmy tego na serwerze tylko na discordzie.

• Haha 4
  • Administrator
Napisano
44 minuty temu, Clyde napisał:

A nie fakt coś tam zarobiłem, co nie zmienia faktu że 2.5 chodziły poniżej 150k nie raz co jest mało znaczące.

Tak więc ostatecznie, czy Cypher, Powersurge i Elegy RH7 2.5 to jedyne auta, które kupiłeś po zaniżonej cenie?

Napisano
6 minut temu, Beezy napisał:

Tak więc ostatecznie, czy Cypher, Powersurge i Elegy RH7 2.5 to jedyne auta, które kupiłeś po zaniżonej cenie?

W ostatnim czasie tak. Odkąd gram na serwerze handluje pojazdami i w 90% przypadkach oferuje graczom ceny Mirka. Jeśli gracz potrzebuje jakiejkolwiek gotówki i zgodzi się na to... to nie patrzę czy zarobię na tym pojeździe 100k czy 1kk. Tak działa handel... I nie ukrywajmy nie pamiętam każdej mojej transakcji. Jednak nie złamałem Regulaminu handlując pojazdami i oferując graczom niższą kwotę (tak działa rynek). Nie oszukiwałem podczas handlu tylko mówiłem że maks co mogę dać to cena Mirka od gracza zależało czy się zgadza czy nie. image.png.d2ef3eef4dc42b3266e13c9c2feb2836.png

W regulaminie jest zapisane że rozdawanie majątku jest zakazane. O przyjmowaniu majątku niema wzmianki (Co jest błędem lub celowym wprowadzeniem graczy w błąd), ale wróćmy do tego że oferowałem za pojazdy cenę Mirka a więc to gracz miał wybór jechać i oddać Mirkowi (zablokować pojazd na dzień lub kilka lat) lub sprzedać graczowi żeby miał użytek z pojazdu.

Idąc dalej Regulaminem jest taka wzmianka:

image.png.d5a32924ab1ebf86187c74e5d3fef2b5.png

Według tego punktu Administracja może karać za wszystko czego niema w regulaminie w zależności od humoru danego Administratora. Mówiąc wprost punkt ten rażąco narusza moje interesy jako konsumenta (Art. 385 § 1). Gdzie przez źle sformułowany regulamin z możliwością karania za coś czego w regulaminie niema zostałem ukarany... Gdyby regulamin jasno określał że handlowanie pojazdami po cenie Mirka jest zakazane nie handlowałbym nimi w celu zarobienia wirtualnej gotówki na serwerze.

• Like 1
  • Haha 6
  • Administrator
Napisano

Niestety, za dużo prawdy się nie dowiedzieliśmy, więc może troszkę rozjaśnię sytuację.

1. Dnia 10 listopada o godzinie 22:26 zakupiłeś od oemassa RH7 2.5 za 30k z następującym tuningiem:

Spoiler

"Kolorowe światła (89%), Turbosprężarka - poziom 3, Filtr powietrza - poziom 3, Chip tuning - poziom 3, Intercooler - poziom 3, Skrzynia biegów - poziom 3, Zhackowany limiter - poziom 1, Felgi: Organic Type II (malowane), Spoiler 1, Przedni zderzak 7, Tylny zderzak 3, Progi 2, Wydech 1, Grill 2, Maska 4, Tylne lampy 1, Xenon 1, Obniżenie zawieszenie - poziom 3, Przyciemniane szyby 2"

2. Tego samego dnia o godzinie 22:58 sprzedałeś te auto swojej dziewczynie @MoonGame7w7 za kwotę 27k. Faktycznie, kwota prawie ta sama. Zapomniałeś jedynie nam wspomnieć, że przed oddaniem auta swojej dziewczynie odbyłeś krótką wizytę w warsztacie tuningowym i troszkę części z tego RH7 uciekło. 
Twoja dziewczyna otrzymała auto z następującym tuningiem:

Spoiler

"Kolorowe światła (89%), Felgi: Organic Type II (malowane)"

Na Twoje konto z demontu trafiło 394500$. Faktycznie, "coś tam zarobiłeś". Ale to dopiero początek B)

3. Dnia 20 listopada zakupiłeś od oemassa RH7 2.6TT (o którym niestety się nie dowiedzieliśmy :(), z następującym tuningiem za 50k:

Spoiler

"Kolorowe światła (76%), Neony (68%), Felgi: Carbon Z, Turbosprężarka - poziom 3, Filtr powietrza - poziom 3, Chip tuning - poziom 3, Intercooler - poziom 3, Skrzynia biegów - poziom 3, Zhackowany limiter - poziom 1, Ustawienie przekładni kierowniczej, System Air Ride, Przedni zderzak 7, Tylny zderzak 3, Progi 2, Wydech 2, Maska 4, Błotnik 1, Tylne lampy 1, Obniżenie zawieszenie - poziom 3, Przyciemniane szyby 3"

Tutaj kolejny szybki demoncik, zgarnąłeś marne 423466$ i wymieniłeś się ze swoją dziewczyną, ona wzięła 2.6TT, a Ty poprzednie 2.5.

4. Jakby tego było mało, to 21 listopada sprzedałeś ponownie te RH7 2.5  @Wojtaskas za 243k. 

5. Dnia 12 grudnia zakupiłeś Powersurge i Cyphera, z następującymi tuningami za 100k: 
Powersurge:

Spoiler

"Kolorowe światła (0%), Felgi: Wires, Niestandardowe opony 1, Zhackowany limiter - poziom 1, Ustawienie przekładni kierowniczej, Zmodyfikowana przekładnia kierownicza 2, Chip sterownika silnika - poziom 3, Redukcja masy baterii - poziom 3, Grill 6"

Cypher:

Spoiler

"Kolorowe światła (99%), Neony (99%), Ulepszenie hamulców - poziom 2, Felgi: Carbon Z (malowane), Turbosprężarka - poziom 3, Filtr powietrza - poziom 3, Chip tuning - poziom 3, Intercooler - poziom 3, Skrzynia biegów - poziom 3, Zhackowany limiter - poziom 1, Butla nitro duża, Spoiler 10, Zderzak przód 12, Zderzak tylny 3, Progi 4, Wydech 2, Grill 13, Maska 8, Lusterka 2, Dach 4, Wloty 2, Pasy przeciwsłoneczne 9, Zegary 1, Fotele 3, Kierownica 15, Pokrywa silnika 11, Rozpórka 4, Dyfuzor 4, Dodatki dach 1, Xenon 1, Obniżenie zawieszenia - poziom 4, Przyciemniane szyby 2, System Air Ride, Paintjob: Ekipa Xero"

Co ciekawe, wszystkie auta otrzymałeś od tego samego gracza - @oemass.  Ciężko mi tu uwierzyć w jego gołębie serce lub skrajną głupotę. 
Nie muszę chyba dodawać (ale komisyjnie dodam), ze konto Twojej dziewczyny również zostaje zbanowane za przyjmowanie majątku.

Nad twoją ignorancją i próbą cwaniactwa z wysyłaniem punktów regulaminu, czego brakuje, co mogłoby być  - nawet nie wiem jak się pochylić. Napiszę jedynie, że dawno większej głupoty nie czytałem (a to nie lada wyczyn, bo zdarza mi się przeglądać Twittera/X po kilka godzin dziennie).
To tylko pokazuje, że nie zasługujesz na dalszą grę tutaj. 

W skrócie: Ty sobie tylko kupujesz autka po mirku z kilkukrotnie większym demontem i zarabiasz na każdym po kilkaset tysięcy, rozdajesz majątek swojej dziewczynie, wredna administracja śmie za to banować, dodatkowo ban jak już to powinnien być tylko dla rozdającego, bo przecież przyjmujący tylko korzysta z okazji. Emocje mi towarzyszące niech zobrazuje mój ulubiony gif:

emoji.gif

Podsumowując, miałeś swoją szansę na napisanie całej prawdy i koncertowo ją zmarnowałeś. Kolejnej już nie będzie.
Nie zostaniesz już u nas odbanowany, zamykam.

• Like 18
  • Thanks 1
  • Haha 4
  • Confused 1
  • Jestem za 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...