xMateuko Napisano 12 Grudnia 2023 Napisano 12 Grudnia 2023 (edytowane) xMateuko :ukarany przez WolnoLukasz Nick: xMateuko Nick osoby nakładającej kare: WolnoLukasz Powód nałożenia kary: obraza administracji Krótki opis sytuacji: a więc tak siedzę sobie z ziomkami na serwie gramy i do mojego kolegi przyczepił się jakiś gracz przeszkadzając mu i strzelając do niego jak jeździł na kurierce godzina po 1 w nocy dość mało graczy wiec napisałem na chacie cytuje "odpierdol się od macza bo przyjadę z pdw" po czym dostałem od razu kare na 4300minut bez żadnego ostrzeżenia czy cos. Nie zgadzając się z tym mutem który uważam ze powinien być obiektywnie krótszy napisałem na /report moje id ze cytuje "niezłe odkleiło z mutem i ze chyba kij w dupie" po tym dostałem bana do lutego Dowody: nie zdążyłem zrobić ss ale moderator WolnoLukasz na pewno wie i to potwierdzi ze było jak pisze. daje ss bana Coś od siebie: Może to nie było zbyt stosowne, ale ten mute bez ostrzegania mnie tez nie był, nie raz widzę jak administratorzy dają najpierw 1 ostrzeżenie w biały dzień gdzie jest pełno graczy a dopiero później karają jeśli to nie przyniesie skutku, tym bardziej ze to była późna godzina. Uważam ze powinienem zostać najpierw upomniany za wulgaryzm a nie od razu wymutowany bez żadnych ostrzeżeń kiedykolwiek za takie cos po /report dostałem bana aż do lutego za taką głupią sytuacje. Jedynie co mogę zrobić to przeprosić i liczyć na Unban bo nie uważam ze jestem toxikiem. Uważam ze ludzie robią na tym serwerze gorsze rzeczy a nawet kicka nie dostaną. Jeśli nie dostane unbana albo chociaż zmniejszenia kary to zabije to moją chęć dalszej gry na tym serwerze, a szkoda by było bo fajnie się gra. edit: dodam ze gram od dobrych paru lat świadkiem tej sytuacji może być @maczo5 którego broniłem przed natarczywym graczem Proszę o pozytywne rozpatrzenie sprawy. Edytowane 12 Grudnia 2023 przez xMateuko dodałem kilka istotnych dla mnie kwestii 3
Chyzy1 Napisano 12 Grudnia 2023 Napisano 12 Grudnia 2023 Kolega dobrze prawi, gram z nim od czasu do czasu na serwerze (jesteśmy w tej samej organizacji która swoją drogą ma bardzo miły i przyjazny klimacik) i sam widzę, że gracze dostają upomnienia i to za gorsze przewinienia. Cóż jak widać puściły nerwy po obu stronach ale czy warto karać go za taką błachostkę? według mnie nie. Baza graczy nie jest jakoś wybitnie duża dlatego też żal tracić dobrych graczy którzy nie raz pomagali innym w potrzebie 2 1
maczo5 Napisano 12 Grudnia 2023 Napisano 12 Grudnia 2023 Byłem w tym czasie na serwerze, przyznam kolegę trochę emocje poniosły ale też chciałem poruszyć kwestie zachowania Wolnolukasza, ponieważ po całym zajściu i po zbanowaniu 2 osób "administrator" WolnoLukasz zaczął prowokować innych graczy pisząc na globalnym czacie "ktoś jeszcze?" a następnie po upływie 2-3 minut zaczął się śmiać ze zbanowanych osób pisząc wiadomość na globalnym cytuję: "ciekawe jak szybko będą składać apelację" co według mnie takie zachowanie jest nieodpowiednie jak na osobę administracyjną. Dla mnie takie "śmianie się" ze zbanowanych osób pokazało tylko, że jak ktoś jest "wyżej postawiony" to może sobie na więcej pozwolić Mam nadzieje, że obraz zachowania WolnoLukasza zostanie wzięty pod uwagę przy rozpatrywaniu tego wniosku. 4
Prezes_Szyna Napisano 12 Grudnia 2023 Napisano 12 Grudnia 2023 (edytowane) Dobrze koledzy mówią Edytowane 12 Grudnia 2023 przez Prezes_Szyna
Junior Administrator WolnoLukasz Napisano 13 Grudnia 2023 Junior Administrator Napisano 13 Grudnia 2023 Zacznijmy od tego że : Obowiązuje całkowity zakaz wypowiadania się osób niezwiązanych z apelacją. Nie potrzebujemy tutaj świadków i adwokatów w postaci kolegów. Jeśli chodzi o ostrzeżenia przed karą, nie wiem czy przyuważyłeś, lecz takowe ostrzeżenia dostają gracze z przysłowiowym "listkiem" (czytaj nowi gracze). Nadałem karę według narzuconego taryfikatora w którym jest, że kara za toksyczność wynosi wyciszenie na 3 dni. Po nadanej karze wystarczyło po prostu siedzieć cicho i stwierdzić, że faktycznie nie było to na miejscu, ewentualnie napisać apelację o usunięcie takowej kary. Na ten moment apelację odrzucam, spróbuj za jakiś czas z innym podejściem, a nie takim że jesteś nie winny i to ja źle nadałem karę
Rekomendowane odpowiedzi