Skocz do zawartości

Rambuś ukarany przez Proklin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Nick: Rambuś

Nick osoby nakładającej kare:Proklin

Powód nałożenia kary: Oszustwo finansowe

Krótki opis sytuacji: Chciałem kupić slamvana dałem typowi 1100 on zakceptował i miał do mnie problem groził mi wyzywał mnie i nic.Miałem taki samą sytuację a Jojames powiedział że to przez moją nieuwagę i sobie poszedł.

Dowody: unknown.png

Coś od siebie:Bardzo żałuję tego co zrobiłem.Jeżeli była by możliwość dostać unbana to oddam te auto temu graczowi, albo zwróce mu pieniądze.Lubię ten serwer i nie mogę się z tym że nia mam na czym grać na kompie.Obiecuję że to jest ostatni raz i już więcej się to nie wydarzy.Chciałem oddać mu pieniądze bo testowałem czy ludzie są nieuwarzni.A dostałem bana i nie mogłem oddać.

Edytowane przez Rambuś
  • Haha 9
Napisano
21 godzin temu, Rambuś napisał:

Miałem taki samą sytuację a Jojames powiedział że to przez moją nieuwagę i sobie poszedł.

Jeśli nawet @JoeJamesVernitch coś takiego napisał to tylko po to by uświadomić częściową wine u oszukanego, a nie żeby usprawiedliwiać oszusta. Jak miałeś taką sytuację to dział "Skargi na graczy" stoi otworem i można w każdej chwili napisać.

Chciałem kupić slamvana dałem typowi 1100 on zakceptował i miał do mnie problem groził mi wyzywał mnie i nic.

Jeśli gracz jasno ci sugerował żebyś zwrócił pojazd i zapłacił odpowiednią kwotę (aż w pewnym momencie był na tyle zdesperowany, że rzucił obelgą w twoją stronę), to było chyba oczywiste że doszło tutaj do oszustwa z twojej strony. Trzeba było od razu poprawić swój błąd i albo zrezygnować z ponownego zakupu, albo kupić za umówioną wcześniej kwotę.

"oddam ten szrot temu Pjoterowi"

Nie "szrot" a "samochód", a przez taką arogancję nie spodziewałbym się szybkiego, ani pozytywnego rozpatrzenia sprawy.

• Like 1
Napisano (edytowane)

Zmieniłem tą arogancką wypowiedz a pozatym  on odrazu po handlu wyzywał i powiedział "Będziesz miał Bana dzieciaku jebany lepiej odawaj kolegą auta"

Edytowane przez Rambuś
Napisano
Cytat

cytuję twoją wypowiedź : "Chciałem oddać mu pieniądze bo testowałem czy ludzie są nieuważni.A dostałem bana i nie mogłem oddać.

Nie chciałeś oddać, zarazem się wyśmiewałeś przy mnie, że to wina gracza, arogancko odpowiadałeś, że administracja na to nic nie robi, Mylisz się, nie popieramy oszustw.

(mimo zwracania uwagi, że tak się nie postępuje) w dalszym ciągu sądziłeś, że nic nie zrobiłeś.

Powiedz mi, jak ty byś się czuł, gdyby ktoś ciebie oszukał?
Czy takie zachowanie jest odpowiednie? Według mnie tak się nie postępuje nie tędy droga.

Zachęcam jeszcze do zapoznania się z regulaminem: *tutaj obowiązuje #handel podpunkt 3. Dzięki znajomości regulaminu możesz uniknąć takich sytuacji.

• Like 1
Napisano (edytowane)
22 godziny temu, DragonuS napisał:

Nie chciałeś oddać, zarazem się wyśmiewałeś przy mnie, że to wina gracza, arogancko odpowiadałeś, że administracja na to nic nie robi, Mylisz się, nie popieramy oszustw.

(mimo zwracania uwagi, że tak się nie postępuje) w dalszym ciągu sądziłeś, że nic nie zrobiłeś.

Powiedz mi, jak ty byś się czuł, gdyby ktoś ciebie oszukał?
Czy takie zachowanie jest odpowiednie? Według mnie tak się nie postępuje nie tędy droga.

Zachęcam jeszcze do zapoznania się z regulaminem: *tutaj obowiązuje #handel podpunkt 3. Dzięki znajomości regulaminu możesz uniknąć takich sytuacji.

Miałem taką sytuację i pan Jojames nic nie zrobił z tym.

Edytowane przez Rambuś
  • Developer/owner
Napisano

@Rambuś możemy dać Ci szansę na powrót, jednak musisz spełnić nasze warunki, które wyglądają następująco:

-pełny zwrot skradzionych przedmiotów/pieniędzy poszkodowanemu

-status OSZUST na miesiąc - oznaczenie pod nickiem i na liście graczy (metody piętnowania oszustów będą jeszcze rozbudowywane)

-blokada handlu na miesiąc

-prace społeczne***: 7k przez miesiąc w pracy dostawcy pizzy.

***System prac społecznych wymusza zarobienie ustalonej kwoty za pomocą wskazanej pracy w określonym czasie. Zarobione fundusze nie trafiają do Ciebie, tylko otrzymują je losowi gracze będący aktualnie online. Jeśli nie zdążysz w tym czasie wykonać zadania, na Twoje konto automatycznie zostanie nałożony ban permanentny (bez możliwości apelacji).

Drugą możliwością jest wyczyszczenie całego konta i status OSZUST wraz z blokadą handlu na miesiąc bez konieczności wykonania prac społecznych.

Niezależnie od wyboru tracisz możliwość apelacji w podobnych sprawach w przyszłości i ewentualny ban nakładany jest bezterminowo.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
Napisano (edytowane)

Wybieram Pierwszą opcję z pracami społecznymi i zwrotem

-pełny zwrot skradzionych przedmiotów/pieniędzy poszkodowanemu

-status OSZUST na miesiąc - oznaczenie pod nickiem i na liście graczy (metody piętnowania oszustów będą jeszcze rozbudowywane)

-blokada handlu na miesiąc

-prace społeczne***: 7k przez miesiąc w pracy dostawcy pizzy.

Edytowane przez Rambuś
  • Developer/owner
Napisano

Status oszusta został przyznany, masz czas do 16 czerwca 2019 19:30 na odpracowanie prac społecznych.

Mamy nadzieję, że ta kara skutecznie wybije Ci z głowy podobne pomysły.

• proklin zamknął ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...