Skocz do zawarto艣ci

Weazel News - Rywalizacja organizacji: Co s膮dz膮 gracze? 馃

Zapraszamy do wzi臋cia udzia艂u w ankiecie! 馃コ  

21 u偶ytkownik贸w zag艂osowa艂o

1. 1. Co s膮dzisz o aktualizacji?

• Podoba mi si臋 馃槃
      21
    • Nie podoba mi si臋 馃
      0

Rekomendowane odpowiedzi

• Junior Administrator
Napisano (edytowane)

logo.thumb.png.72c79fe63778169b1e63674d72872b1b.png

Cze艣膰

Zapytali艣my kilku cz艂onk贸w ro偶nych organizacji, czy podoba im si臋 aktualiazcja wprowadzaj膮ca rywalizacj臋 mi臋dzy organizacjami. 馃槃

Przeprowadzili艣my wywiady z kilkoma cz艂onkami organizacji, kt贸re prowadz膮 w topce.

Ostatni Gasi 艢wiat艂o ( OGS ) - @kgoryl
DarkSide ( DE ) - @Matix
Quattro Stagioni ( QS ) - @Routerek
Brightside ( BS ) - @Chemik
Legendary Crew ( LC ) - @banasiur
Kollubiam Global Bandits ( KGB ) - @danio123455

Zadali艣my uczestnikom identyczne pytania, kt贸re brzmi膮 nast臋puj膮co:

1. Co s膮dzisz o ostatniej aktualizacji? Czy jeste艣 zadowolony z jej wprowadzenia?
2. Czy jest co艣, co chcia艂by艣 zmieni膰 lub poprawi膰?
3. Czy masz jakie艣 kreatywne pomys艂y na nowo艣ci, kt贸re mog膮 by膰 wprowadzone w kolejnych sezonach?
4. Czy zauwa偶y艂e艣 wzrost aktywno艣ci cz艂onk贸w w Twojej organizacji?

Stasiowee: Co s膮dzisz o ostatniej aktualizacji? Czy jeste艣 zadowolony z jej wprowadzenia?

kgoryl:聽Warto by艂o na ni膮 czeka膰. Doda艂a w pewnym sensie jakie艣 od艣wie偶enie do wykorzystania mechanik dost臋pnych ju偶 na serwerze oraz w ko艅cu jest jaki艣 element rywalizacji pomi臋dzy organizacjami.

Stasiowee:聽Jest co艣, co chcia艂by艣 zmieni膰 lub poprawi膰?

kgoryl:聽My艣l臋, 偶e brakuje mi podgl膮du podczas trwania zadania - kto i ile dok艂adnie ju偶 go wykona艂.

Stasiowee: Masz jakie艣 kreatywne pomys艂y na nowo艣ci, kt贸re mog膮 by膰 wprowadzone w kolejnych sezonach?

kgoryl:聽My艣l臋, 偶e nie. Niestety jestem ma艂o kreatywn膮 osob膮. 馃槢

Stasiowee: Zauwa偶y艂e艣 wzrost aktywno艣ci cz艂onk贸w w Twojej organizacji?

kgoryl:聽Zdecydowanie. Gracze o wiele ch臋tniej wchodz膮 na serwer, kiedy odpalone s膮 misje i maj膮 w tym jaki艣 cel (jakim jest Top1 w rankingu), a nie tylko pracowanie i zarabianie na kolejne pojazdy.

Stasiowee: Co s膮dzisz o ostatniej aktualizacji? Czy jeste艣 zadowolony z jej wprowadzenia?

Matix:聽Pewnie, 偶e jestem zadowolony, o偶ywi艂o to serwer oraz zmieni艂o wiele w sprawach organizacji serwerowych. Wiele organizacji dosta艂o drugie 偶ycie dzi臋ki tej aktualizacji.

Matix:聽Nie, jak dla mnie wszystko jest w porz膮dku mo偶e poza b艂臋dem z nielosuj膮cymi si臋 zadaniami.

Stasiowee: Masz jakie艣 kreatywne pomys艂y na nowo艣ci, kt贸re mog膮 by膰 wprowadzone w kolejnych sezonach?

Matix:聽Oczywi艣cie, w przysz艂ych sezonach mog艂yby si臋 pojawi膰 jakie艣 unikatowe stroje/maski dla najaktywniejszych organizacji lub do kupienia w sklepie za tokeny.

Matix:聽Tak, prawie ca艂a organizacja zmobilizowa艂a si臋 do rywalizacji o pierwsze miejsce, jak na razie wraz z organizacj膮 OGS idziemy r贸wno. Zobaczymy, jak d艂ugo si臋 ta sytuacja utrzyma.

Routerek:聽Uwa偶am, 偶e jest to powiew 艣wie偶o艣ci na serwerze, kt贸ry by艂 potrzebny do d艂u偶szego czasu. Jak najbardziej jestem zadowolony z jej wprowadzenia, poniewa偶 艣wietnie si臋 sp臋dza czas,聽wsp贸艂pracuj膮c ze znajomymi z organizacji聽robi膮c zadanka.

Routerek:聽Jest jedna rzecz, kt贸r膮 bym poprawi艂, a mianowicie 偶eby liczba graczy do zrobienia zadania nie by艂a wymagana tylko zalecana, a gracz m贸g艂 zrobi膰 wi臋ksz膮 cz臋艣膰 zadania ni偶 aktualnie dostosowana do wymaganej ilo艣ci graczy, poniewa偶 zawsze mo偶e si臋 wydarzy膰 tak, 偶e tej jednej osoby zabraknie, bo nie b臋dzie mog艂a akurat wej艣膰 i wtedy reszta graczy mog艂aby wykona膰 zadanie mimo braku wymaganej liczby os贸b.

Routerek:聽Je艣li chodzi o jakie艣 pomys艂y to ci臋偶ko na ten moment co艣 doda膰 z racji, 偶e nie do艣wiadczyli艣my jeszcze w pe艂ni nowej aktualizacji, jedyne co mi na ten moment przychodzi to jakie艣 udogodnienia dla organizacji, kt贸re mo偶na by by艂o kupi膰 za tokeny otrzymywane z zada艅 organizacyjnych.

Routerek:聽W tym przypadku mi akurat ci臋偶ko powiedzie膰 o wzro艣cie aktywno艣ci z racji tego, 偶e mnie nowa aktualizacja zmusi艂a do opuszczenia poprzedniej organizacji, by skorzysta膰 z wprowadzonych nowo艣ci, poniewa偶 poprzednia organizacja wykazywa艂a si臋 znikom膮 aktywno艣ci膮, aczkolwiek z pewno艣ci膮 wzros艂a og贸lna aktywno艣膰 graczy po wprowadzeniu rozwini臋cia organizacji.

Chemik:聽Cze艣膰 Stasiowee, witam czytelnik贸w. Ostatnio wprowadzona aktualizacja, to by艂o co艣, na co d艂ugo osobi艣cie czeka艂em. Nie chcia艂bym m贸wi膰, 偶e spowodowa艂a moje rozczarowanie, natomiast mo偶na tu m贸wi膰 o mieszanych uczuciach. Niestety, wraz z wprowadzeniem patcha, moi koledzy zacz臋li cz臋艣ciej doznawa膰 crashy czy te偶 o wiele szybciej "zapycha" im si臋 CEF, na podstawie kt贸rego dzia艂aj膮 wszystkie interfejsy serwerowe. Ujednolicenie ikon i kategoryzacja ich kszta艂tem i kolorem jest bardzo na plus, wreszcie mamy w tym porz膮dek i harmoni臋. Wspomina艂em, 偶e mam mieszane uczucia odno艣nie zada艅 organizacyjnych, podejrzewam, i偶 dlatego, 偶e spodziewa艂em si臋 czego艣 innego. Finalnie do zada艅 potrzebujemy 15 aktywnych os贸b w jednym momencie, czego jako Brightside nie jeste艣my w stanie zawsze zrobi膰, mia艂em nadziej臋 te偶, 偶e skoro jest to zadanie organizacyjne, to w ko艅cu zostan膮 wykorzystane mechanizmy w kafejce, takie jak bank, a exp zarabiany by艂by na poczet organizacji.

Chemik:聽Pytaj膮c o to co chcia艂bym zmieni膰, to je艣li mia艂bym wybiera膰, chcia艂bym, 偶eby pieni膮偶ki i exp z zada艅 sz艂y bezpo艣rednio na konto organizacji. Wtedy o wiele 艂atwiej by艂oby si臋 "sk艂ada膰" na jakie艣 wsp贸lne pojazdy organizacyjne, a do艣wiadczenie i poziomy wpada艂yby niejako z samej zabawy, aby wsp贸lnie robi膰 zadania. Do poprawki na pewno kwestie optymalizacyjne zwi膮zane z wprowadzeniem menu gry, bo stawiam, 偶e tutaj pojawia nam si臋 bubel powoduj膮cy zwiechy CEF'a czy cz臋stsze crashe. Faktem jest to, 偶e zadania s膮 fajne, natomiast niekt贸re z nich wydaj臋 mi si臋, 偶e powinny zosta膰 zwaloryzowane w艂a艣nie pod k膮tem pieni臋dzy czy do艣wiadczenia.

Na pewno rzecz膮 do zmiany jest minimalna liczba os贸b wymaganych do uko艅czenia zadania. Wiadomo, 偶e jeste艣my cwaniakami, ale zmieni艂bym podej艣cie na maksymaln膮 ilo艣膰 os贸b, kt贸re mog膮 rozpocz膮膰 wykonywanie zadania, lub pozby艂 si臋 tych limit贸w, bo niestety, ale w rezultacie po 1-2msc w rywalizacji zostan膮 2 lub 3 organizacje.

Chemik:聽Chcia艂bym na pewno zobaczy膰 wi臋cej zada艅 i brak monotonii, kt贸ra na pewno pojawi si臋 w trakcie trzech miesi臋cy trwania sezonu, co r贸wnie偶 jest delikatnie zbyt d艂ugim okresem. Zadania na pewno nie musz膮 si臋 opiera膰 tylko i wy艂膮cznie o prace dorywcze, pomys艂贸w jest du偶o jak na przyk艂ad "Przejed藕 rowerem 100km", "Kup 3 pojazdy z komisu Mirka", "Przep艂y艅 63 kilometry", "Zamontuj x cz臋艣ci tuningowych". Pomys艂贸w wida膰 jest wiele, a te, kt贸re poda艂em, wymy艣li艂em na poczekaniu.

Chemik:聽Bezpo艣redni wzrost aktywno艣ci w mojej organizacji jest zwi膮zany z akceptowanymi apelacjami od kar cz艂onk贸w Brightside, eventem na zako艅czenie wakacji, wi臋c m贸g艂bym powiedzie膰, 偶e aktywno艣膰 nap臋dza艂a aktywno艣膰, poniewa偶 dawno nie grali艣my ze sob膮 tak du偶膮 grup膮. Aktualnie wzrost aktywno艣ci nie jest spowodowany zadaniami, bo przy obecnym stanie zada艅, wysoko艣ci nagr贸d i wymaga艅 typu: minimalnie 10-15 os贸b, nie przyci膮ga nas to do grindu czy nawet czasem zaczynania tych zada艅, g艂贸wnie ze wzgl臋du na to, 偶e nie ma pewno艣ci, 偶e takie zadanie sko艅czymy.

banasiur:聽Wydaje mi si臋, 偶e aktualizacji zosta艂a wprowadzona o jakie艣 3 lata za p贸藕no, wiele razy temat by艂 poruszany i rzekomo wszystko by艂o na ostatniej prostej do wprowadzenia, a tak naprawd臋 by艂o to zwyk艂e zbywanie graczy, bo nie by艂o zrobione nic w tej kwestii, przynajmniej tak to teraz wygl膮da, tym bardziej 偶e za ow膮 aktualizacj臋 odpowiada Herwi, a nie Proklin, kt贸ry wci膮偶 twardo utrzymywa艂, 偶e wszystko jest na ostatniej prostej. Czy jestem zadowolony? Ci臋偶ko powiedzie膰 i tak i nie. Oczywi艣cie wszystko jest w fazie wczesnych test贸w i po doszlifowaniu wszystkiego powinno by膰 dobrze.

banasiur:聽Oczywi艣cie, jest kilka rzeczy, kt贸re wypada艂oby udoskonali膰.

banasiur:聽Mam wiele pomys艂贸w/nowo艣ci, ale nie oszukujmy si臋, jestem ostatni膮 osob膮, kt贸ra zosta艂aby zapytana o co艣 takiego.

banasiur:聽W mojej nie jednak聽zauwa偶y艂em, 偶e w innych popowstawa艂y jakie艣 fuzje i roszady w szeregach聽poszczeg贸lnych聽organizacji.

danio123455:聽Wi臋c tak, je偶eli chodzi o pytanie pierwsze. S膮dze, 偶e jest bardzo fajn膮 aktualizacj膮, poniewa偶 od dawna nie mia艂em na tym serwerze roboty na dos艂ownie p贸艂 dnia, teraz nie mam czasu nawet na valoranta 馃槃. Czy jestem zadowolony? Tak jestem zadowolony z tej aktualizacji, my艣l臋, 偶e w艂a艣nie tego wszyscy oczekiwali, ale s膮 pewne minusy, ale to w nast臋pnym pytaniu.

danio123455:聽Jedyne co bym chcia艂 zmieni膰 to na pewno liczb臋 potrzebnych graczy na zrobienie zada艅. Poniewa偶 znale藕膰 15 graczy aktywnych jest naprawd臋 ci臋偶ko, a nie ka偶dy jest w stanie po艣wi臋ci膰 tyle czasu na zrobienie kilku zada艅. Co bym chcia艂 zmieni膰? Na pewno to 偶eby zadania si臋 rolkowa艂y na czas okre艣lony np. o p贸艂nocy i 偶eby oczywi艣cie wszystko dzia艂a艂o jak nale偶y.

danio123455:聽Je偶eli chodzi o wprowadzenie nowo艣ci na kolejne sezony, to na ten moment jest to ci臋偶ki temat, poniewa偶 jeszcze nie wiemy, czego mo偶emy si臋 spodziewa膰 w sklepie organizacyjnym, jakby patrze膰 w przysz艂o艣膰 to jakiego艣 sezon pass'a by艂oby fajnie zobaczy膰 np. z rzeczami kosmetycznymi, ale to ju偶 mo偶e w kilku nast臋pnych latach.聽馃槃

danio123455: Tak zauwa偶y艂em i du偶o graczy przyby艂o do organizacji z racji w艂a艣nie tej nowej aktualizacji.

PODSUMOWANIE

Dzi臋ki za ch臋ci i wzi臋cie udzia艂u. Zapraszamy do oddania g艂osu w ankiecie. 鉂わ笍

Do zobaczenia!聽

Dla redakcji Weazel News
@Stasiowee- Dyrektor

Edytowane przez Stasiowee
  • Like 9
  • Stasiowee zmieni艂 tytu艂 na Weazel News - Rywalizacja organizacji: Co s膮dz膮 gracze? 馃
  • Stasiowee zamkn膮艂 ten temat
Go艣膰
Ten temat zosta艂 zamkni臋ty. Brak mo偶liwo艣ci dodania odpowiedzi.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...