Skocz do zawartości

Skarga na xFreShyy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Skarga na xFreShyy

Data i godzina zdarzenia: 11.08 , godzina : 01:30

Nick oskarżającego: Maci0

Nick oskarżonego: xFreShyy

Powód napisania skargi: Ogółem panoszyłem sie ze swoim kolega i podbilismy do tego kolegi wlasnie o napisanie cos na publicznym bo nie mielismy premki, ogolnie ziomek wydawal sie bardzo mily wysylal jakies buzki, widac ze byl przy kasie wysoki lvl itp i sprzedal nam flcoiny , potem do niego podbilem na mirror i sie spytalem czy nie chcialby zakupic mancheza 500cc lub czy ma cos na wymianke, on natomiast zaproponował wymiane, powiedzial ze ma na trade stanniera 3.2 i slamvana 2.8, nie wiedzialem ile te auta sa warte bo wrocilem na server po dlugiej przerwie jednak oprocz cen pomylil mi sie Lost slamvan z slamvanem, przez ta dluga przerwe myslalem ze slamvan to lost slamvan itp i po prostu sie pomylilem. z racji tego ze pamietalem ze lost byl zawsze drogi zgodzilem sie na wymiane bo myslalem ze ziomek moze chce nas troche wspomoc czy cos bo byl taki mily , mial drogie auta i watpilem ze ziomek z 38 lvl i drogimi autami zajebie niskim lvlą ( bo bylem z kolega) taki lowball, ogolnie potem jak ogarnalem ze sie zagalopowalem jak wyjhalem tego slamvana wrocilem do ziomka, zaoferowalem zwrot podatku i pieniedzy , doplate itp tylko zeby oddal mi mancheza, ten natomiast z potulnego chlopa ktory wysyla buzki na czacie zrobil sie jakims biznesmen i szczwanym lisem + mentalem, mowil ze nie ma pieniedzy i ze w autach ma moze z 900k po czym chce kupowac wille na dc a niskim lvl-ą zalowal oddac 20k co jest dla nich zanczna suma xD + powiedzial ze motor juz po 5 m zaklepany dla niby jego "kolegi" bez dc ktory szuka motoru od 2 miesiecy. Dla niektorych moze byc to zabawane ze samemu sie zgodzilem i dalem sie tak opierddolic ale jednak pieniadze za tego mancheza duzo dla mnie znaczyly. Człowiek to człowiek, każdy popełnia błedy, zrozumialbym ziomka gdybym do niego wyjechal po paru godzinach ale od razu zwrocilem sie do niego swiezo po transakcji jakos 5 minut po, pomyłki i błedy sie zdarzaja dlatego prosze o pomoc i wyrozumialosc. Ten deal to moja wina jednak licze ze uda sie rozwiazac to pokojowo. Dostałem od freszyego slmvana czyli 8k + 6200 czyli wychodzi 14,200 , motor jest warty ok 50, zatem jestem w plecy az 35k , proponuje zwrot auta kasy i podatku w zamian za motor , badz zaplate w wysokosci 25/30 tysiecy. Z gory rowniez przepraszam freshyego ze tak wyszlo ale probowalem sie z toba dogadac i serio sorry ze pisze na ciebie skarge z mojej glupoty. licze ze uda sie nam jakos pogodzic i rozwiklac moj blad i pomylke ❤️

• Haha 9
Napisano

dowod na to, że gracz został powiadomiony o skardze:

FB026C0A-ADF3-4AAF-97A6-C4A4AB066804.jpeg

Napisano (edytowane)

Nie chcę się tłumaczyć, bo uważam, że w tej sprawie nawet nie muszę, ale aktualnie sam wróciłem po roku przerwy, dosłownie raptem 2 tygodnie temu. Motor na FL miałem chyba raz w życiu i było to Bati kupione z doków z 2 lata temu - totalnie nie interesuję się moto, ich cenami w GTA, a wiedziałem, że Manchez to raczej jeden z tańszych motorów. Stwierdziłem więc, że skoro panowie, a szczególnie @Maci0, który zarządzał ich wspólnym majątkiem, tak bardzo nalegają, to dam coś równie taniego(?)

Nie wiem co ma do rzeczy mój majątek (który swoją drogą jest na poziomie osoby, która robi speedrun na serwerze w 2 tygodnie) i jest to argument wyciągany przez kolegę już kolejny raz, to że gram dość długo na serwerze bo łącznie ponad 4 lata nic nie zmienia (częste 1-1.5 roczne przerwy), ale czy nawet jakakolwiek długa przerwa zmienia coś w tym, ze mogę nie znać cen?

Zacząłbym od tego, że użyłbym bardziej słów "nieznajomość cen" niż lowball - nie bylo to celowe.

Maci0 parę minut po dealu przyszedł, wziął mnie na bok i zaczął opowiadać jakąś historyjkę, żeby jednak cofnąć deala; Ja wiedząc, że prawdopodobnie są stratni - próbowałem od razu ogarnąć sprawę i się z nim dogadać, bo zrobiło mi się ich szkoda, sytuacja wynikła przez moją własną jak i zarówno ich niewiedzę, jednocześnie mając na uwadze to, że transakcja została zrobiona zgodnie z regulaminem, i deala nie cofnę właśnie m.in. przez rezerwację moto dla znajomego, ale też po prostu nie widzę w tym celu.

Koleżka próbował mnie początkowo wziąć na litość, ja natomiast jasno powiedziałem, że jeśli chce to mogę mu pomóc się odkuć, ale w bardziej ambitny sposób niż oddanie pieniędzy - pomoc w sadzeniu, lub jesli będą chcieli się wymienić/coś kupić/sprzedać to dorzucić większą kwotę, aby jak najszybciej zamknąć temat.

Maci0 jednak stracił w moich oczach - nie zgodził się, ponadto nazwał to chu***ymi propozycjami parę razy (moja dobra wola, że wogóle zdecydowałem się próbować dogadać/pomóc). Zaczął mówić, że są stratni jakieś 15k, po chwili rozmowy 15k przekształciło się jednak w 30, a końcowo 40k.

Na wszelkie kolejne propozycje pomocy nie zgodziles sie, tylko zaczales sie do mnie jeszcze bardziej rzucac, jak was pozniej mijalem to tez slyszalem niezłą wiązanke w moją stronę na voice.

Koniec końców probujesz polubownie się dogadać jednoczesnie pisząć na kogoś skargę na forum xD?

Pozwól zacytować "ten natomiast z potulnego chlopa ktory wysyla buzki na czacie zrobil sie jakims biznesmen i szczwanym lisem + mentalem, mowil ze nie ma pieniedzy i ze w autach ma moze z 900k po czym chce kupowac wille na dc a niskim lvl-ą zalowal oddac 20k co jest dla nich zanczna suma xD" - Nie zmieniłem ani na chwilę swojego nastawienia, zacząłeś rozmowę na poważnie więc zacząłem ci odpowiadać na poważnie. Nie określiłem dokładnie ile mam w autach, bo to ruchomość - w każdym momencie cena może się zmienić, a zwrot pieniędzy nie wchodził w grę, ponieważ cały czas zbieram na parę dość drogich pojazdów.

Napomknę tylko, że propozycja deala wyszła z twojej strony, nie zastanawiałeś się ani minuty nad sensem tej transakcji, tylko stwierdziłeś, że slamvan i dopłata to odpowiednia wymianka. Wczoraj chciales jeszcze porozmawiac na ten temat - napisalem zebys wpadl pod kuriera, aby dać ci szansę i może tym razem dojść do zgody - nie przyjechales.

Decyzja nalezy oczywiście do administracji, jednak wiem, ze nawet przy o wiele większych kwotach kazda taka sprawa zostala zamykana, z racji, że nie jest to żadna nieznajomość regulaminu, a w tym przypadku pomyłka odnośnie ceny, nie celowe oszustwo.

imo skarga napisana sam na siebie, tymbardziej ze przyznałeś się, ze pomyliles model auta xDˣᴰ więc jest nie tylko konkretna nieznajomość cen, ale też nawet modeli.

P.S. tematu nie mam zamiaru kontynuować, ja też wiele straciłem na takich transakcjach, do tej pory w archiwum jest moja skarga gdzie straciłem 0.5kk przez to, że nie zauważyłem, że inny gracz usunął 0 podczas wpisywania kwoty na transakcji:) Nie męczyłem nikogo, tylko pogodziłem się z tym faktem, Tobie polecam to samo, bo straciłeś kwotę, którą można odrobić na elektryku w parę godzin lub raz zasadzić i mieć z głowy

Edytowane przez xFreShyy
  • Jestem za 1
Napisano (edytowane)

nie znałes cen motorów okej, jednak uprzedzilem cie na poczatku ze szukam czegos w okolicach 50k, natomiast ty swiadomie zaproponowales slamvana gdzie byles swiadom ich cen i jaki wielki to lowball do tego o co prosilem. poza tym kazdy glupi by wiedzial ze taki motor jest na pewno warty wiecej niz slamvan za 10k. nie chodzilo mi o nie znanie cen odnosnie twojego majatku, prosilem cie o 20k przy czym miales w chuj drogie auta i nieruchomosci + wysoki lvl, zatem zalozylem ze pieniadze masz a mimo to masz problem oddac raptem i tak % a nie calosc z warosci tego motoru. Zrobiło ci sie nas szkoda? pisales doslownie jak jakis za*ebany szczwany lis xD, dobrze to ujales i ja i ty nie bylismy swiadomi ale jednak bład lezy bardziej po mojej stronie bo sie zgodzilem, dlatego chce cofnac handel z doplata ode mnie albo zebys oddal mi 15/20k tak abys tez po oddaniu dalej mógł zarobic z 15 bo to byl jednak moj blad. transakcja zbyła zrobiona zgodnie z regulaminem jednak była ona zrobiona przez pomylke :). deala nie musiales cofac. mogles mi oddac jakis % z tego tak bys mimo wszystko zarobil. Poza tym skoro wiesz ze obydwoje sie zagmatwaliśmy to po co chcesz mi dawać jakies ambitne sposoby na zarobek xD. dales lowball nieswiadomie oddaj troche kasy zebys mial zysk i sie rozejdzmy. Te twoje propozycje nie zadowalaly mnie, bo sadzić umiem a transakcji wiecej nie chcialem. nazwałem to ch*owymi propozycjami dopiero gdy gadalismy na discordzie. w grze po dealu mowilem ze jednak wolalbym troche kaski lub cofniecie deala. w trakcie rozmowy prosilem cie o 15/20 k i nie przeksztalcaem cen strat tylko zle to interpretowales. nie rozrozniles rekompenmsaty jaka bym chcial od tylu ile stracilem. stracilem 35k ale wiadomo ze nie bede tyle wolal wiec mowielm o 15/20 k jednak osobie z garazem przepelnionych aut i nieruchomosciami najwyrazniej ciezko bylo za jego nieswiadomy blad zaplacic troche i dalej zarobic bo przeciez zrobil to nieswiadomie ale trzeba i tak wcisnac jakis za*ebany ambitny pomysl i czasochlonny xd. Dałes mi 2 propozycje pomocy XD wiec na prawde na wszelkie kolejne sie nie zgadzakem xDDDD. jak nas mijales mowilem koledze ze nie wieddzialem ze ten slamvan jest tak malo warty i nie wiedzialem ze osoba z 38 lvl moze nam dac taki lowball, ty wtedy podbiles i powiedziales zebym nie miał do ciebie żalu. sam dobrze wiesz ze cie nie wyzywalem. Zwrost kasy nie wchodził w gre bo zbierasz na pare drogich pojazdow, ale juz doplata przy delach by sie znlazla? zbierasz na pare drogich pojazdow , rozumiem , ale sam powiedziales ze dales taki lowball nieswiadomie, wiec jak zrobiles cos nieswiadomie to sie zrekompensuj i tyle xd tym bardziej, ze i tak bys mial z tego zarobek. napisałes mi o tej propozycji 15 m po tym jak do ciebie pisalem, na globalu i jak miałem afk, nie zauwazylem tego i wyszedlem juz z gry, dlatego nie przyjechalem, poza tym twoją propozycją było kupno willi na która i tak mnie nie stać xd.  co prawda to prawda, ta skraga to ciezko temat bo popelnielm tu blad ja, jednak warto uwzglednic ze tez dales taka oferte przypadkowo i nieswiadomie wiec jak zrobiles cos przypadkowo to warto dojsc do kompromisu, pomyłki sie zdarzają, podbiłem do ciebie od razu po dealu i tez dawalem ci w miare propozycje, ze oddam ci podatek , twoja kase i doplate itp ale sie nie zgadzales. Nyko i inni doradzili mi tą skarge, ponieważ cytuje "pomyłki się zdarzają". Próbowałem sie polubowanie dogadac jednak sie nie dało, ta skraga to byla ostatecznosc, zarowno moderatorzy jak i Nyko potwierdza ze napieralem na rozmowe z toba w towrzystwie wlasnie wyzej rangi i bylem przeciw skardze. poza tym nie mialem wyboru mordo, 20 k to dla mnie duzo i probuje jakolwiek cos odzyskac kazda droga. Moim zdaniem z tego wzgledu ze 2 osoby sie pomylily w transakcji jednak powinno to bys skompromisowane na lekko wieksza korzysc freshyego :)

Edytowane przez Maci0
  • Haha 2
Napisano (edytowane)

"Pomyłki się zdarzają" - na tym mógłbym zakończyć moją odpowiedź; jestem po kupnie samochodu i się wyzerowałem, dlatego nie mam/nie mialem możliwości oddania pieniędzy, a motor czeka na nowego właściciela. Nie - oznacza nie i szkoda, ze jestes na tyle dwulicowy, ze tutaj probujesz mnie postawic w jak najgorszym swietle, jednoczesnie siebie jakbys był ogromną ofiarą (20k to sa 2-3 wyscigi i zapominasz o sprawie), a na pv piszesz grzecznie jak do ziomka.

wziales mnie na strone i zaczales rozmawiac na powaznie - zaczalem ci odpowiadac na powaznie, nie widze w tym nic "cwanego", skoncz mnie nazywac jakims lisem, bo sobie nie zycze, w momencie gdy sam na dm zgrywasz totalnie inną osobę.

• Ostro przycinasz teraz, na dm piszesz ze nie odpisalem na twoja propozycje spotkania na /g, tutaj nagle czytam ze odpisalem 15min po twojej wiadomosci i juz nie bylo cie w grze (patrzylem 2 razy na F2 i caly czas byles).
• Garazu przepelnionego aut niestety nie posiadam (szkoda, chciałbym, pozdro machcin).
• Tak, zrobiło mi się szkoda - jak dla czlowieka, dlatego od razu zaczalem myslec o jakichs propozycjach.
• Tak, doplata przy dealu by sie znalazla, bo moglbym dorzucic cos do wartosci samej transakcji, a nie same pieniądze, których nie ukrywam - nie mam czasu teraz zarabiać bo z przyczyn przeprowadzki gram zdecydowanie mniej.

Polubowne próby dogadania się to mogły być w momencie jakbyś napisał do mnie po dealu na dc, żeby faktycznie spróbować się dogadać, a nie po wstawieniu skargi - jak Ci już napisałem w wiadomości prywatnej skreśliłeś tym sobie dalszą drogę negocjacji.

image.thumb.png.adcadd08be9e9649e9a96be200e1fe1b.png

Odpowiedziałem ci trochę szerzej na pv bo nie chce robić syfu na forum - ty natomiast jak sam opisałeś na dm - traktujesz te odpowiedzi jako rywalizację i przy publice wolisz sie napinac jak plandeka na zuku, nie chce mi sie odbijac co chwile pileczki, tymbardziej, ze sprawa jest na tyle infantylna i mysle, ze malo szkodliwa/wazna, więc ze swojej strony ucinam dalszą dyskusję czy tu czy na dc.

Edytowane przez xFreShyy
Napisano

Zacznijmy od tego, że pisze tutaj w inaczej niz na dc , ponieważ odpowiadam twoim dobrym przykładą aby nie przyznali racje tobie, a na dc probuje sie dalej dogadac, poniewaz nie chcialem pisac tej skargi, ale skarga to skarga, staram sie ją wygrać. Napisałem ją niechętnie, bałem się wyśmiania za swój własny błąd, chciałem z tobą rozmawiać w towarzystwie osób 3 z rangą, żaden sie nie zgadzał. Stwierdziłem, że nie mam co liczyć na rozmowe i muszę posunąc się do skargi. Stawiam cie tu w złym świetle bo odbijam i odpowiadam na twoje odpowiedzi. Skarga jest napisana z mojego błędu jednak sam przyznałeś, że dałes Slamvana jako lowball nieświadomie, zatem jak 1 gracz popełnił błąd w handlu a drugi dał coś nieświadomie, to moim zdaniem do kompromisu powinno dojść na lekką korzyść tego kto dał coś nieświadomie. Może, cwany lis jest źle dobraną wypowiedzią, nie wiem, poczułem po prostu taki łeb do interesów i jakbyś dał mi ten lowball świadomie, dlatego dobrałem słowa w ten sposób i nazwałem cie cwanym lisem. Ostro przycinam xDDD? stary ty wyfarmazoniłeś poł tamtej odpowiedzi. pisałem do ciebie jakos nwm przed 18 o 18 na sms i czeklame na servie do jakos 18;25 , myslalem ze odpiszesz sms a jak odpisles na globalu moglem nie wiem robic cos innego i nie zauwazyc. Nie posiadasz garażu przepelnionego aut ? no może nie przepełnionego ale ostatnio jak wyjales te auta to wiesz XDD sam przynzales ze garaz jest warty z 800/900k a znajac zycie wiecej. Tak zrobiło ci sie szkoda, dlatego za swój nieświadomy lowball, wychodziłes z ambitnymi pomysłami albo do których potrzeba mieć własnego wkładu albo czasochłonnych, mam sadzić 3 godziny zeby sie odbic na tym, że dałeś mi lowball nieświadomie xDD. Okej, świetnie, że dopłata do deala by sie znalazła, cieszę sie. Probowałem się z tobą poulbowanie dogadać i nie bylo na to opcji, wyjezdzales wlasnie z tymi twoimi głupimi propozycjami zamiast oddać czesc pieniedzy i nie zawracac sobie wiecej dupy. Tak uważam, że ta skraga to lekka odkleja, bo jest to wielki spor w ktorym popelnilem blad ja , jednak dalej walcze o swoje i licze , że odzyskam 15/20 k tak aby mial na czysto z 15 zarobku, Nie traktuje tego jak rywalizacje, napisałem, że spór jest zacięty i, że wzajemnie dajemy ładną odpowiedz i którys z nas przegra i czy na pewno nie chcialbys sie pogodzic, jask uwazas, ze to jest wziecie skargi jako rywalizacje to X D. Z mojej strony to jest również ostatnia odpowiedź do tej skargi. Moim zdaniem Freshy dał nieświadomie lowball zatem powinien oddac chociaż czesc pieniedzy, obydwoje zrobiliśmy błąd a moja propozycja zakończenia sprawy jest słuszna. Frshyy za swój błąd odda mi część pieniedzy tak zeby miec dalej z 15 k zarobku na czysto , czyli za swoj nieswiadomy lowball oddaje mi tylko czesc pieniedzy przy czym ma ja jeszcze zarobek wiec nie traci + natomiast ja odzyskuje czesc pieniedzy i mimo strat jestem zadowolony bo jednak odzyskam cokolwiek. ^^

• Haha 2
Napisano

Po przestudiowaniu waszych wypowiedzi stwierdzam, że @Maci0 nie zostałeś oszukany. Jasno widziałeś jakie pojazdy dostajesz w wymianie oraz jakie zostały Ci zaproponowane. Jeżeli nie byłeś świadom aktualnych cen owych pojazdów, mogłeś wstrzymać się z wymianą. @xFreShyy nie jest zobowiązany cofać transakcji przez twoją nieznajomość cen.  Z racji, że transakcja została przeprowadzona bez oszustw, skargę zamykam oraz przenoszę do archiwum.

• Like 1
  • Jestem za 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...