Skocz do zawartości

Ceglasty ukarany przez Beezy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nick: Ceglasty

Nick osoby nakładającej kare: @Beezy

Powód nałożenia kary: Przyjmowanie majątku

Krótki opis sytuacji: Witam, od początku. Zapewne chodzi o pojazd marki "Paragon R". Napisał do mnie kolega z organizacji, którego znałem już dużo wcześniej z innych serwerów MTA. Zapytał czy nie chce kupić Paragona R 4.0 za 100k. Popytałem trochę i okazało się, że pojazd ten jest wart około 200k w stocku. Wszedłem na serwer, podjechałem do kolegi i rozpoczęliśmy handel. Ku mojemu zdziwieniu na handlu okazało się, że to 9k id. W głowie zaświtało mi żeby nie mówić mu o tym i trochę więcej zarobić na furce. Żeby ominąc jeszcze podatek pojechaliśmy na giełde gdzie wystawił go za 93k. Po zakupie auta okazało się również że ma zacny tuning. Cała rozmowa przebiegała na komunikatorze głosowym mumble, gracz wydawał się nieświadomy co sprzedaje i że jest to warte więcej niż 200k. Ja jako typowy polak wyczułem w tym okazje i auto kupiłem, jeśli trzeba mogę odmienić się z graczem nie widzę w tym problemu. Nie rozumiem po co od razu ban, wszystko da się wyjaśnić. Z chęcią mogę również odpowiedzieć na wszelkie pytania.

Dowody: ---

Coś od siebie: Za zaistniałą sytuację bardzo przepraszam i obiecuję, że nie będę już ja typowy Janusz żerował na takich właśnie okazjach bo teraz widzę do czego mogą doprowadzić takie "tanie auta". Tyle od mnie liczę na pozytywne rozpatrzenie apelacji gdyż nie było to spowodowane żadnym "przyjmowaniem majątku" a zwyczajnie kupnem pojazdu, który jak widać był za tani.

• Like 5
  • Haha 3
  • Confused 1
  • Sad 1
  • Jestem za 3
  • Administrator
Napisano

Czy Paragon był jedynym pojazdem, który otrzymałeś "po taniości" w ostatnim czasie od kolegów z organizacji? 

Napisano (edytowane)
32 minuty temu, Beezy napisał:

Czy Paragon był jedynym pojazdem, który otrzymałeś "po taniości" w ostatnim czasie od kolegów z organizacji? 

Nie będę ukrywał, był również cheburek. Miał lekko ponad 100k demontu ja kupiłem go za 50k czyli wychodzi 50k zarobku na nim. Ten był od gracza Roxel. Tak jak w przypadku Paragona tym razem Roxel przyszedł do mnie na mumble i zapytał czy nie chce tanio auta kupić bo on siana potrzebuje, pomyślałem szybkie 50k to biorę. Również otrzymałem już informację skąd są te pojazdy i co więcej mogę wymienić kilka osób powiązanych z tymi transakcjami, które mi przedstawiono. Jest to @ENIOxDoraz @WojewodaPijak. Wchodzili oni na konta graczy po dość dużym wycieku danych i przelewali na swoje konta ich majątki. Myślę, że Ci dwaj Panowie tak samo jako moi koledzy zasłużyli na karę. Ja osobiście o tym jak to się odbywało dowiedziałem się właśnie od SE1NU dzisiaj po otrzymaniu bana, niektórzy potraktują to jako "rozprucie się" ale ja szanuję to co osiągnęli inni gracze na tym serwerze i nie chciałbym żeby mnie to samo spotkało dlatego również chciałbym żeby inni "bekneli" za to co robili. Ja nic do ukrycia nie mam i teraz wiem, że jestem wmieszany w jedno wielkie oszustwo.

Edytowane przez Ceglasty
  • Haha 3
  • Jestem przeciw 1
  • Administrator
Napisano

Niestety, ale @ENIOxD oraz @WojewodaPijak nie logowali się na żadne konta. Dodatkowo zgarnęli oni pojazdy oraz gotówkę i od razu zgłosili się do mnie z zaistniałą sytuacją.

Napisano
1 minutę temu, NyKo napisał:

Niestety, ale @ENIOxD oraz @WojewodaPijak nie logowali się na żadne konta. Dodatkowo zgarnęli oni pojazdy oraz gotówkę i od razu zgłosili się do mnie z zaistniałą sytuacją.

Jak sytuacja dokładnie wyglądała tego nie wiem. Mi została tylko przedstawiona z tej strony.

• Administrator
Napisano

No to raczej nie wypada oskarżać kogoś bez potwierdzonych informacji.

• Jestem za 1
Napisano (edytowane)

Dla mnie wystarczającym potwierdzieniem informacji był screen na którym Panowie przelewali na swoje konta setki tysięcy, chyba ktoś nie zrobił tego za nich? A skąd mogłem wiedzieć, że poinformowali o tym administrację? Skoro mam już tutaj pisać wszystko co mi wiadomo w związku z tą sprawą to to robię. 

edit: Jeśli ktoś uznał to za oskarżenia to bardzo go przepraszam, chciałem tylko poinformować administrację, że nie tylko osoby z mojej organizacji maczali w tym palce.

Edytowane przez Ceglasty
Napisano (edytowane)

Rzadko się udzielam na forum, ale w tym wypadku musiałem.

@CeglastyBardzo ciekawe oszczerstwa w moim, jak i kierunku wojewody poleciały, także nie zostawię tego płazem także wstawiam piękny zrzut ekranu z rozmowy z tym panem.
Zaistniała sytuacja, tak jak tłumaczyłem ci na discordzie, jest nagłośniona całej administracji, która ma nagrania, zrzuty ekranu itd. Ja, jak i również @WojewodaPijak pełnimy  funkcję "przechowalni" pojazdów i gotówki, aby nie trafiła w niepowołane ręce, które spieniężą auta jak i również rozdysponują kasę. Dostałem wytyczne, aby trzymać wszystko i tyle. Nie wiem co reszta uczestników tych dropów zrobiła z rzeczami i gotówką, lecz wiem, że nie uczestniczyła w tym tylko nasza dwójka. Zgłosiła już się do mnie jedna osoba w sprawie zaginionej kwoty pieniędzy oraz surferów, których nie udało mi się pozyskać od osób które stały za tymi włamaniami. Pieniądze zostały zwrócone od razu, kiedy tylko była tego możliwość. Póki co, czekam na info od reszty, której zgineły pojazdy i kasa. 

Szantaż i wyłudzanie w tej sytuacji jest bardziej karygodny na chwilę obecną, czym kolega się nie pochwalił. ;)

Nie pozdrawiam.

obraz_2023-07-13_210115608.png

Edytowane przez ENIOxD
  • Like 1
  • Administrator
Napisano

Kolega też już na banie siedzi

• Like 1
  • Confused 1
Napisano
7 minut temu, ENIOxD napisał:

Rzadko się udzielam na forum, ale w tym wypadku musiałem.

@CeglastyBardzo ciekawe oszczerstwa w moim, jak i kierunku wojewody poleciały, także nie zostawię tego płazem także wstawiam piękny zrzut ekranu z rozmowy z tym panem.
Zaistniała sytuacja, tak jak tłumaczyłem ci na discordzie, jest nagłośniona całej administracji, która ma nagrania, zrzuty ekranu itd. Ja, jak i również @WojewodaPijak pełnimy  funkcję "przechowalni" pojazdów i gotówki, aby nie trafiła w niepowołane ręce, które spieniężą auta jak i również rozdysponują kasę. Dostałem wytyczne, aby trzymać wszystko i tyle. Nie wiem co reszta uczestników tych dropów zrobiła z rzeczami i gotówką, lecz wiem, że nie uczestniczyła w tym tylko nasza dwójka. Zgłosiła już się do mnie jedna osoba w sprawie zaginionej kwoty pieniędzy oraz surferów, których nie udało mi się pozyskać od osób które stały za tymi włamaniami. Pieniądze zostały zwrócone od razu, kiedy tylko była tego możliwość. Póki co, czekam na info od reszty, której zgineły pojazdy i kasa. 

Szantaż i wyłudzanie w tej sytuacji jest bardziej karygodny na chwilę obecną, czym kolega się nie pochwalił. ;)

Nie pozdrawiam.

obraz_2023-07-13_210115608.png

Chyba nie muszę Ci mówić, że mi nic nie tłumaczyłeś. Rozmowa nie jest ze mną tylko z Panem od którego właśnie ja zakupiłem pojazd. Skąd mogłem wiedzieć, że do ciebie pisał? Mi tylko powiedział o twoich i twojego kolegi transakcjach.

Napisano

Może wrócimy do mojej apelacji. Ja tylko wspomniałem o tym co słyszałem jeśli chodzi o transakcje kolegów wyżej oraz osoby od której pojazd zakupiłem, zamiast od razu wytłumaczyć sprawę to wolicie pisać żebym nie rzucał bezsensownych oskarżeń. Skoro mam dostać unbana to chyba mam również być szczery i pisać co wiem? No właśnie więc to zrobiłem. 

• Like 1
  • Haha 3
  • Confused 1
  • Jestem za 1
Napisano (edytowane)

@Ceglasty mój błąd, wybacz za niedopatrzenie. Nałożyło mi się to z rozmową z se1nu, przez co myślałem że to są te same osoby. Podobno chciał pisać na mnie i na wojewodę skargę, także złożyło się to w czasie i wyszło dość komicznie. 

Edytowane przez ENIOxD
  • Like 1
  • Haha 1
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Witam, apelacja wisi już ponad dwa tygodnie. Brak żadnej reakcji ze strony administracji.  Nie rozumiem w czym zawiniłem w tej sytuacji. Regulamin nie mówi nic o kupowaniu aut taniej niż są warte, jest jedynie zapisek o przyjmowaniu majątku a ta sytuacja z mojej strony nie była totalnie z tym powiązana. Administrator, który nadał karę wypowie się w tej apelacji? Chyba to on finalnie ma głos co do zdjęcia kary. Dodatkowo mam do oddania jednemu z graczy pieniądze, ma on czekać w nieskończoność, on jak i jak bardzo się denerwujemy, on chce pieniądze a mój dług z dnia na dzień ciągle rośnie. Pozdrawiam i liczę na jakiekolwiek zainteresowanie apelacją.

• 2 tygodnie później...
  • Administrator
Napisano

Nie tolerujemy włamań na konta oraz czerpania korzyści z włamań przeprowadzanych przez znajomych.
Nie zostaniesz odbanowany.

• Like 1
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...