Phrem Napisano 7 Maja 2019 Napisano 7 Maja 2019 Nick: Phrem Nick osoby nakładającej kare: Herwi Powód nałożenia kary: Próba oszustwa Krótki opis sytuacji: Cała to sytuacja to jakaś pomyłka. Rozumiem nałożyć karę na dzień lub dwa za chęć wykorzystania głupoty innego gracza, ale żeby na dwa miesiące? Dowody: Mogę śmiało pisać iż zostałem wrobiony, gdyż wrobić kogoś w sytuację iż chciał kogoś okraść jest banalnie proste. Coś od siebie: Myślę że każdy powinien myśleć za siebie i uważać co robi, szczególnie że nie wymaga to większej uwagi żeby NIE ZAUWAŻYĆ ŻE KTOŚ ANULOWAŁ TRANSAKCJĘ i ZMIENIŁ KWOTĘ o JEDNO ZERO -.-
ZaacKo Napisano 7 Maja 2019 Napisano 7 Maja 2019 ja dostałem też 60 dni, ale za planowanie oszustwa... 1
Phrem Napisano 7 Maja 2019 Autor Napisano 7 Maja 2019 (edytowane) Cytat Handel przeprowadza się na własną odpowiedzialność, jednakże oszustwa poparte dowodami będą surowo karane. Cytat z regulaminu. Rozumiem jeszcze jak bym kogoś tak oszukał, ale żeby za próbę czy też za planowanie jak ZaacKo wyżej napisał? Jak już chcecie za coś takiego karać ludzi to banujcie na jeden dzień, a za drugim razem na zawsze. Edytowane 7 Maja 2019 przez Phrem
Cyrlix Napisano 7 Maja 2019 Napisano 7 Maja 2019 ja również dostałem za planowanie ale coż... ruski z gta online orani czitami dadzą ci nawet szansę
goryl17 Napisano 7 Maja 2019 Napisano 7 Maja 2019 *wypowiem się, bo nie widziałem nigdzie kary za wypowiadanie się niezwiązanej z tym osoby Dowody były, poprzez sprawdzenie logów przez administrację, co wynikało banicją. Administratorzy wczoraj pisali na globalu, że nie będą już tak łagodni, moimi słowami by wyszło na to, że nie chcą się z oszustami pieścić, więc od razu z góry lecicie. 2
Phrem Napisano 8 Maja 2019 Autor Napisano 8 Maja 2019 (edytowane) 12 godzin temu, goryl17 napisał: *wypowiem się, bo nie widziałem nigdzie kary za wypowiadanie się niezwiązanej z tym osoby Dowody były, poprzez sprawdzenie logów przez administrację, co wynikało banicją. Administratorzy wczoraj pisali na globalu, że nie będą już tak łagodni, moimi słowami by wyszło na to, że nie chcą się z oszustami pieścić, więc od razu z góry lecicie. Czyli jak ktoś powie ,,czekaj, daj anuluj i daj mi jednak tylko 100 dolców zamiast 1000" a potem zgłosi to do admina że gość chciał go oszukać. Pozdro 600 nie ma to jak odstraszanie ludzi od handlu : D A zresztą nawet bym nie pisał odwołania gdyby ban był na około tydzień, ale dwa miesiące to chyba jakaś pomyłka... To tak jak by wsadzać kogoś do wiezienia bo chciał na chorom curke wyłudzić pralkę na OLX. Edytowane 8 Maja 2019 przez Phrem 1
Developer/owner proklin Napisano 15 Maja 2019 Developer/owner Napisano 15 Maja 2019 @Phrem możemy dać Ci szansę na powrót, jednak musisz spełnić nasze warunki, które wyglądają następująco: -status OSZUST na miesiąc - oznaczenie pod nickiem i na liście graczy (metody piętnowania oszustów będą jeszcze rozbudowywane) -blokada handlu na miesiąc -prace społeczne***: 3k przez miesiąc w pracy dostawcy pizzy. ***System prac społecznych wymusza zarobienie ustalonej kwoty za pomocą wskazanej pracy w określonym czasie. Zarobione fundusze nie trafiają do Ciebie, tylko otrzymują je losowi gracze będący aktualnie online. Jeśli nie zdążysz w tym czasie wykonać zadania, na Twoje konto automatycznie zostanie nałożony ban permanentny (bez możliwości apelacji). Drugą możliwością jest wyczyszczenie całego konta i status OSZUST wraz z blokadą handlu na miesiąc bez konieczności wykonania prac społecznych. Niezależnie od wyboru tracisz możliwość apelacji w podobnych sprawach w przyszłości i ewentualny ban nakładany jest bezterminowo. 1
Rekomendowane odpowiedzi