Skocz do zawartości

Skarga na gracza MrDress2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Data i godzina zdarzenia: 11.06.2023

Nick oskarżającego: @SzyszkaGamesPlay @Enemy5

Nick oskarżonego: @MrDress2

Powód napisania skargi:  Nadużywanie rangi we frakcji, strzelanie na zbugowamym dm.

1 klip - "Nic niema. Won" (zero obrazy po prostu brak kultury xD)

2 klip - Strzelanie przez MrDresa na zbugowanym DMie i prowokowanie osób z którymi ma się spine

3 klip - Klip z poscigu wygląda tak, że obrazali Dresa poza służbą więc Dres bedąc na służbie zawołał kolegów żeby "odegrać się" na osobie z którą ma kose... Jak dla mnie nie powinien brać udziału w pościgu i zatrzymaniu osoby z którą ma konflikt... Reasumując wygląda to to na wykorzystaniu rangi do odegrania się na danym graczu za obrazanie.

4 klip - (wstawił się na przypadkowo podwójnie) "Obraza funkcjonariusza na służbie" Celowe przedłużanie wysłania do więzienia gracza (słychać na klipie) a wiec umyślna prowokacja gracza

5 klip - Zamazany ekran ale po nogach postaci widać że sobie jaja robiliscie do ssa z zatrzymanym Klip

6 ze skuterkiem w tunerze :W dniu 28.06.2019 o 13:32, Proklin napisał: Skarga o taranowanie będzie automatycznie odrzucana, takie sytuacje rozwiązujemy w raportach, wyjątkiem jest tylko wtedy kiedy gracz celowo utrudnia grę. Klip

- Brak kultury mechanika ewentualnie można było podpiąć pod "obraza funkcjonariusza na służbie". Reasumując klipy są stare nie wiadomo czy gracz był za coś ukarany już. Do tego same nagranie i miniaturka jest prowokowaniem całej organizacji SBF. Dodatkowo jak dla mnie gracz będący we frakcji nie powinien wykorzystywać swojej rangi do odgrywania się na graczach którzy go wyzywają. Do tego są reporty żeby danych graczy przystopować z niektórymi zachowaniami. Nie pochwalam zachowania przedstawionych graczy z organizacji SBF, ale żeby kogoś oskarżać samemu trzeba być czystym a poniżej wrzucam kilka ciekawych punktów z Regulaminu LSPD jak i ogólnego Regulaminu FL dla MrDresa:

Regulamin

LSPD §2.4 Funkcjonariusz ma zakaz wchodzenia w niepotrzebne dyskusję z graczem/ami, które mogą prowadzić do kłótni.

§2.20 Wyjątkiem od punktów

§2.18 oraz §2.19 jest sytuacja, kiedy gracz informuję, że nie chcę odgrywać RP lub, gdy od samego początku tego nie robi.

§6.5 Funkcjonariusz za nieodpowiednie zachowanie na służbie jak i poza nią, może zostać ukarany utratą wypłaty lub jej części, degradacją, naganną lub natychmiastowym zwolnieniem.

Regulamin FL

•Rozgrywka

•Zakaz wykorzystywania błędów serwera.

•Komunikacja

•Zakaz prowokowania, wszczynania i prowadzenia kłótni.

To tyle i aż tyle. Z jednej strony klip pokazuje szczeniackie zachowanie oskarżonych graczy z drugiej strony klip pokazuje wykorzystywanie rangi funkcjonariusza na odgrywaniu się na graczach którzy go wyzywają. Dodatkowo ujawnia że sam oskarżający nie przemyślał tego jakie klipy wrzuca przez co pokazał że sam nie jest w porządku wobec graczy. Jestem Ciekaw jak się to potoczy dalej... Bo dla mnie Dres chcąc zgłosić innych sam się wkopał.

Dowody w postaci logów lub screenshotów: 

Edytowane przez SzyszkaGamesPlay
  • Jestem za 3
Napisano (edytowane)

Zakazane jest uzywanie bugów serwera

apropo klip 2 -

Apropo klip 3 - zatrzymanie było zapoczatkowane twoja brawurowa jazda

apropo klip 4 - nie rozumiem skargi na wysylanie gracza skoro wysyłał cie inny funkcjonariusz

apropo klip 5 - klip jest zamazany ze wzgledu ze jest tam prywatna dla LSPD zawartosć

apropo klip 6 - tylko poszkodowany moze pisac skarge(w tym przypadku ja jestem poszkodowany) dodatkowo był to VDM nie taran

apropo klip 7 - kolejne domniemania , skoro uwazasz ze jakis szyszka z internetu albo inny enemy  mnie obraza i ja poplakany lece na sluzbe sie odegrac to gratulacje umysłu.

LSPD §2.4 - zaden klip nie ukazuje mojej interakcji z toba (jedynie klip na którym wysyłam cie do wiezienia, wtedy mam obowiazek zrobić całą formułke)

Jeśli podczas zatrzymania/aresztu gracz nie chce odgrywac rp to nie upowaznia nas do ominiecia formułki.

§6.5 - to chyba zostało wrzucone zeby zapełnić skarge

Apropo Zakaz prowokowania, wszczynania i prowadzenia kłótni. Pokazałem w mojej skardze ze cała "kłótnia" według was bo ja o niczym nie wiem jest zapoczatkowana do was.

Moim zdaniem skarga napisana jest zeby administracja traciła czas. 

Pozdrawiam dresik 

Edytowane przez MrDress2
  • Haha 1
Napisano

2 minuty temu, MrDress2 napisał:

mam rozumieć ze nie masz dowodow swoich wiec uzyles mojego filmu?

Tak po pełnym przeanalizowaniu klipów użyliśmy twoich dowodów ponieważ administracja niedopatrzyła twoich przewinień 

Napisano

Info dla członków adminstacji nie wybielamy się od kar które zostały nam nadane lecz nie widzimy tu sprawiedliwości wobec nas bo my jesteśmy karani a oponent jest nie karany 

Napisano
Teraz, MrDress2 napisał:

jaki jest powod mojego ukarania?

A nie widzisz powodu napisania skargi?

Napisano (edytowane)

gdzie ten zbugowany dm skoro wyslalem 2 klipy w 1 odpowiedzi gdzie tego nie ma?

a naduzycie rangi to rozpoczecie poscigu czy wyslanie do wiezienia? Przeciez policja nie moze zatrzymywac szyszki bo to naduzycie

Edytowane przez MrDress2
Napisano

Twoje ostatnie zagranie z rybaka wiele nam przyniosło chwilę łowisz po czym dostałeś wiązankę słowna od szyszki po chwili "spłakania" przyjechałeś na służbie w celu odegrania się na szyszce więc jakie to ma być zachowanie nadużywania rangi 

Napisano

Druga sprawa na twoim klipie widzimy szara ikonkę trybu dm co oznacza że leciałeś na zbugowanym dm xD

Napisano

za to juz bylem ukarany wiec nie wiem po co wspominamy o tym

1 minutę temu, Enemy5 napisał:

Twoje ostatnie zagranie z rybaka wiele nam przyniosło chwilę łowisz po czym dostałeś wiązankę słowna od szyszki po chwili "spłakania" przyjechałeś na służbie w celu odegrania się na szyszce więc jakie to ma być zachowanie nadużywania rangi 

Napisano
4 minuty temu, MrDress2 napisał:

za to juz bylem ukarany wiec nie wiem po co wspominamy o tym

Po to żeby każdy wiedział bo nadal nadużywasz rangi 

Napisano (edytowane)
12 minut temu, MrDress2 napisał:

Szara ikonka dm to jego wylaczanie :)

Edytowane przez Krycha672
Napisano (edytowane)
16 minut temu, MrDress2 napisał:

Szara ikonka dm to jego wylaczanie :)

Jak dm jest wyłączony to nie ma ikonki dm

Edytowane przez SzyszkaGamesPlay
  • Administrator
Napisano

Podczas wyłączania, tryb DM pozostaje nadal aktywny przez 3 minuty (do zniknięcia ikonki). Na sytuacji przedstawionej na nagraniu wszystko działa prawidłowo.

image.png

Dokładny opis przebiegu działania trybu DM znajduje się poniżej:

Reszta sytuacji przedstawionych na nagraniu tyczy się domniemanego złamania regulaminów LSPD, a nie serwera. Dlatego proszę skierować te skargę do zarządu LSPD w poniższym dziale, zamykam.

https://fivelife.pl/forums/forum/86-lspd-pochwały-skargi/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...