Skocz do zawartości

Skarga na PROstyGracz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Data i godzina zdarzenia: 27.05.2023 - 16:36

Nick oskarżającego: Imper

Nick oskarżonego: PROstyGracz

Powód napisania skargi: Celowe taranowanie gracza

Dowody w postaci logów lub screenshotów: 

Napisano

Miałem do wyboru wjechać w stację albo cię przesunąć... sądziłem że widząc insurgenta lecącego vmaxem zwolnisz i zrobisz miejsce abym mógł uniknąć wyboru między tobą a stacją :( Wybrałem mniejsze zło bo na stacji mógł ktoś tankować... a uwierz mi że przebiłbym się na stację gdybym nie odbijał w lewo. Insurgent jest tak ciężki że nawet nie poczułem że cię aż tak zmiotło z planszy :( Czy jest to celowe taranowanie? Nie sądzę... po prostu odbijałem przed stacją i pojechałem dalej. Wystarczyło napisać na mechaniku (gdzie się spotkaliśmy) żebym poniósł koszta naprawy wolałeś polecieć na forum... Jedni latają nagrywając i szukając dram inni chcą sobie pojeździć. 

Prawda jest taka że gdybym trafił na stacji w innego gracza który by napisał skargę też bym musiał się tłumaczyć a przy 200km/h insurgentem niestety niema czasu na reakcję... Jedni to rozumieją inni nie... Tak samo jak byś był w powietrzu autem wpadłbyś na kogoś i ten ktoś pisze skargę że go taranujesz... Jak zatrzymać auto w powietrzu? To samo tu zatrzymaj kloca o masie 8600kg jadącego 200km/h w 20 metrów... Nierealne niestety :( 

• Haha 1
Napisano
7 minut temu, PROstyGracz napisał:

Miałem do wyboru wjechać w stację albo cię przesunąć... sądziłem że widząc insurgenta lecącego vmaxem zwolnisz i zrobisz miejsce abym mógł uniknąć wyboru między tobą a stacją :( Wybrałem mniejsze zło bo na stacji mógł ktoś tankować... a uwierz mi że przebiłbym się na stację gdybym nie odbijał w lewo. Insurgent jest tak ciężki że nawet nie poczułem że cię aż tak zmiotło z planszy :( Czy jest to celowe taranowanie? Nie sądzę... po prostu odbijałem przed stacją i pojechałem dalej. Wystarczyło napisać na mechaniku (gdzie się spotkaliśmy) żebym poniósł koszta naprawy wolałeś polecieć na forum... Jedni latają nagrywając i szukając dram inni chcą sobie pojeździć. 

Prawda jest taka że gdybym trafił na stacji w innego gracza który by napisał skargę też bym musiał się tłumaczyć a przy 200km/h insurgentem niestety niema czasu na reakcję... Jedni to rozumieją inni nie... Tak samo jak byś był w powietrzu autem wpadłbyś na kogoś i ten ktoś pisze skargę że go taranujesz... Jak zatrzymać auto w powietrzu? To samo tu zatrzymaj kloca o masie 8600kg jadącego 200km/h w 20 metrów... Nierealne niestety :( 

A co Ty mnie nie widziałeś, że jade przed Tobą? Co to za tłumaczenie, że mam Ci ustępować drogi, gdzie jadę przed Tobą bo jedziesz Instrugentem?

Szanujmy się, uważam to za celowy taran, tam samo jak na w/w stacji wjechałeś w LSPD który stał na AFK, a skoro Ty mnie widziałeś i wiedziałeś, że jedziesz ciężkim autem który nie hamuje, to się nie pcha przed parade. 

Poczekajmy na Administracje, to jest dla nich zadanie, aby rozpatrzyć powyższą skarge na Ciebie. Rozumiem, że chcesz się teraz wytłumaczyć, poinformowałem Cię o skardze na /g, widziałeś, że naprawiam wóz który rozwaliłeś, a nie kwapiłeś się do poniesienia kosztów naprawy, więc sprawa wylądowała na forum.

Bez obrazy, ale afiszowanie się przed graczami z którymi jechałeś, że staranowałeś gracza w Moonbeamie jest nad wyraz dziecinne. 

Mam nadzieję, że skarga zostanie rozpatrzona pozytywnie. 

Nie pozdrawiam Cię.

Napisano

Widziałem dlatego jechałem innym pasem... Gdybym chciał Cię taranować jechałbym za tobą po twojej wywrotce nawróciłbym i uderzył jeszcze raz żeby było celowe taranowanie... Skoro czułeś się poszkodowany mogłeś napisać o zwrot kosztów naprawy a nie czekać aż jaśnie panu się to zaproponuje. Dla mnie jesteś typem gracza który nagrywa jeździ szuka dram i nic więcej... 

Co do gracza z lspd który stał na afku na mechaniku w przeciwieństwie do ciebie jest to mój znajomy z którym gram od siedmiu lat i tak stukłem w niego żeby się obudził. Nick tego funkcjonariusza Clyde lider organizacji: AB. Nie sądzę że to wnosi coś do twojej skargi...

Afiszowanie się przed kimś? Czy ty zastanawiasz się nad tym co piszesz? Brzmi to tak jakbyś czegoś zazdrościł dlatego poleciałes że skarga zamiast się dogadać. Tak jak mówiłem są gracze którzy nagrywają i szukają dram są gracze którzy potrafią zrozumieć niektóre sytuacje i się dogadać... Ty jesteś typem gracza który nagrywa szuka dram i nie idzie się z nim dogadać... 

W przeciwieństwie do ciebie życzę ci miłego dnia i pozdrawiam.

Za wypadek przepraszam koszta naprawy nadal mogę ponieść.

Napisano (edytowane)
Godzinę temu, PROstyGracz napisał:

Widziałem dlatego jechałem innym pasem... Gdybym chciał Cię taranować jechałbym za tobą po twojej wywrotce nawróciłbym i uderzył jeszcze raz żeby było celowe taranowanie... Skoro czułeś się poszkodowany mogłeś napisać o zwrot kosztów naprawy a nie czekać aż jaśnie panu się to zaproponuje. Dla mnie jesteś typem gracza który nagrywa jeździ szuka dram i nic więcej... 

Co do gracza z lspd który stał na afku na mechaniku w przeciwieństwie do ciebie jest to mój znajomy z którym gram od siedmiu lat i tak stukłem w niego żeby się obudził. Nick tego funkcjonariusza Clyde lider organizacji: AB. Nie sądzę że to wnosi coś do twojej skargi...

Afiszowanie się przed kimś? Czy ty zastanawiasz się nad tym co piszesz? Brzmi to tak jakbyś czegoś zazdrościł dlatego poleciałes że skarga zamiast się dogadać. Tak jak mówiłem są gracze którzy nagrywają i szukają dram są gracze którzy potrafią zrozumieć niektóre sytuacje i się dogadać... Ty jesteś typem gracza który nagrywa szuka dram i nie idzie się z nim dogadać... 

W przeciwieństwie do ciebie życzę ci miłego dnia i pozdrawiam.

Za wypadek przepraszam koszta naprawy nadal mogę ponieść.

Skoro mnie widziałeś było nie pchać swojej szanownej tylko jechać jak należy za mną, jechałem prawidlowym pasem na wprost, a Ty mnie celowo staranowałes.

Czułem się poszkodowany i poinformowałem Cię o skardze, Ty na mechaniku napisałeś swoje trzy zdania, że miałbym Cie niejako przepuścić skoro mnie wyprzedzasz... Żarty odstaw sobie na bok, bo nie toleruje odwalaczy którzy chcą się pokazać przed kolegami z kabla, a jak się nudzisz na serwerze to wyjdz, rozbierz się i pilnuj ubrania, a nie szukasz zaczepek u graczy ktory twoim zdaniem ZAZDROSZCZĄ Ci, tylko czego? Głupoty? Wątpię.

Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie szukam dram, ani graczy do celowego taranowania, tępie poprostu takie zachowania bo psują mi i innym graczą grę.

Szanse na dogadanie i ewentualne pokrycie kosztów naprawy miałeś pod mechanikiem, poinformowałem Cię o skardze i napisałeś, że czekasz, więc spotykamy się na forum.

Tak jak wspomniałem wyżej, nie pozdrawiam, a tłumaczenie, że jedziesz Instrumentem 200km/h i wyprzedasz mnie na siłę prawą stroną, żeby się pokazać w w/w aucie to zachowanie dziecinne i nie powinno mieć miejsca.

Z poważaniem dla Administracji,

Imper.

Edytowane przez Imper
Napisano

Może się spieszyłem dlatego starałem się Ciebie ominąć prawą stroną co mi uniemożliwiłeś. Gdybyś jechał prawą stroną która jest z reguły wolniejsza a nie blokował lewy pas mógłbym inaczej Cię ominąć. Pod prąd jechać nie chciałem bo też było ryzyko że kogoś trafię.

Skoro to gra ale masz pretensje to spójrz na siebie... widziałeś że się zbliżam ale umyślnie blokowałeś lewy pas monoklocem wiedząc że pod koniec insu nie wyhamuje... Więc jak dla mnie celowo blokowałeś lewy pas wolniejszym pojazdem żeby doszło do takiej sytuacji... (Dlatego wspomniałem o tym że mogłeś mnie przepuścić) Wspomnę tylko że w realu takie blokowanie pasa to wykroczenie karane do 500 ziko... 

Ma mechaniku jak sam wspomniałeś poinformowałeś o skardze... Pokaż mi fragment w którym żądasz zadośćuczynienia za szkodę i w którym Ci odmawiam... Nie przypominam sobie byś chociaż spróbował nawiązać konwersację. A więc z góry założyłeś, że lecisz ze skargą.

Z tego co piszesz wnioskuję, że dla Ciebie każdy kto jedzie Insurgentem to odwalacz...  Na nagraniu widać że wyjeżdżając z krzyżówki ustawiłem się na prawym pasie bo blokowałeś lewy i że się go trzymałem do samego końca... W momencie w którym zwolniłbyś pas służący do wyprzedzania zjechałbym na niego. 

Tak jak wspomniałem lewy pas służy do wyprzedzania a umyślne blokowanie go to wykroczenie o czym jak widać nie wiedziałeś inaczej przepuściłbyś pojazd jadący za Tobą. (Chyba że specjalnie chciałeś mnie blokować by doszło do zderzenia byś mógł pisac skargę)

Pozdrawiam a blokowanie pasa do wyprzedzania by kogoś spowolnić też jest dziecinne.

Napisano (edytowane)

image.png.5ffa29780c5c28990ca3566ae50b0b22.png

Cytat

Może się spieszyłem dlatego starałem się Ciebie ominąć prawą stroną co mi uniemożliwiłeś. Gdybyś jechał prawą stroną która jest z reguły wolniejsza a nie blokował lewy pas mógłbym inaczej Cię ominąć. Pod prąd jechać nie chciałem bo też było ryzyko że kogoś trafię.

Skoro to gra ale masz pretensje to spójrz na siebie... widziałeś że się zbliżam ale umyślnie blokowałeś lewy pas monoklocem wiedząc że pod koniec insu nie wyhamuje... Więc jak dla mnie celowo blokowałeś lewy pas wolniejszym pojazdem żeby doszło do takiej sytuacji... (Dlatego wspomniałem o tym że mogłeś mnie przepuścić) Wspomnę tylko że w realu takie blokowanie pasa to wykroczenie karane do 500 ziko... 

Umiesz rozróżniać pasy ruchu? Widać, że chcesz na siłę wmówić mi, że to jest moja wina, że jechałem lewym pasem na wprost i dlatego mnie staranowałeś?

Lewy pas służy do wyprzedzania na autostradzie, a nie w mieście, wielki znawco który ewidentnie pokazuję, że z ruchem drogowym to ty nie masz styczności, a w mieście mogę jechać lewym, czy prawym, którym mi się podoba, a po mimo tego jechałem pasem prawidłowym w kierunku którym jechałem, czyli prosto.

A Twoje "spieszy mi się" nie usprawiedliwia Cię do celowego taranowania innych graczy.

Cytat

Ma mechaniku jak sam wspomniałeś poinformowałeś o skardze... Pokaż mi fragment w którym żądasz zadośćuczynienia za szkodę i w którym Ci odmawiam... Nie przypominam sobie byś chociaż spróbował nawiązać konwersację. A więc z góry założyłeś, że lecisz ze skargą.

Napisałem Ci po staranowaniu, że nagranie leci na forum i tam się spotkamy, to w moim interesie jest się dogadywać z Tobą, czy twoim? Ja Ci napisałem, że się tam spotkamy, bo mnie celowo staranowałeś, a co Ty z tym zrobisz to już zostawiam w Twoich rękach, czy Ci zależy na skargach, czy na honorowym stosunku z pozostałymi graczami i załagodzeniu sytuacji.

Cytat

Z tego co piszesz wnioskuję, że dla Ciebie każdy kto jedzie Insurgentem to odwalacz...  Na nagraniu widać że wyjeżdżając z krzyżówki ustawiłem się na prawym pasie bo blokowałeś lewy i że się go trzymałem do samego końca... W momencie w którym zwolniłbyś pas służący do wyprzedzania zjechałbym na niego. 

Przestań się głupio tłumaczyć, że każdy kto jedzie Insurgentem to odwalacz, bo tylko się pogrążasz.

Na nagraniu widać, że jadę pierwszy, a Ty na siłę chcesz się pokazać i wjechać przede mnie, taranując mnie celowo. spychając na słup.

Cytat

Pozdrawiam a blokowanie pasa do wyprzedzania by kogoś spowolnić też jest dziecinne.

Nie pozdrawiam, a celowe taranowanie graczy, aby się pokazać w Instrugencie by udowodnić kolegą z kabla jakie się ma duże jaja jest także dziecinne.

Edytowane przez Imper
Napisano

No to widzisz jak ja nic nie wiem. Zapoznaj się z z Prawem o ruchu drogowym - Art. 16. 

W przeciwieństwie do Ciebie pokazuje jak jest:image.thumb.png.ca27b46a42ba967af11c15291aa65c60.png

Dopiero od połowy mostu masz pas do zjazdu... Wcześniej blokowałeś pas.

Nie wiem jak u Ciebie ale to zawsze poszkodowany upomina się o zadośćuczynienie... Nie wspomniałeś o tym więc uznałem, że skoro musisz pisać skargę to zadośćuczynienia nie oczekujesz. 

Staram się być "honorowy" na tyle na ile drugi gracz zasługuje. O czym może się przekonasz...

Dobra to tylko gra i tak się rozpisaliśmy za dużo już jak na jedną skargę

3.png

Napisano (edytowane)

dobra chłopie weź skończ bo jest to żałosne z twojej strony chcesz taranowanie to masz tu 

a nie dajesz nagranie jak chłop ciebie stuknął i każdy na tym serwerze wie jak działa insu i sie zjeżdża z drogi a nie blokuje bo insu nie zna słowa hamowanie tylko jazda do przodu nie po to jest to najcięższy pojazd na serwerze nawet na max ft nie hamuje i jego droga hamowanie jest długa 

sor do administracji że się tutaj odezwałem na temat który nie dotyczy mnie ale jest to śmieszne

Edytowane przez Valerss_yt
Napisano
38 minut temu, PROstyGracz napisał:

No to widzisz jak ja nic nie wiem. Zapoznaj się z z Prawem o ruchu drogowym - Art. 16. 

W przeciwieństwie do Ciebie pokazuje jak jest:image.thumb.png.ca27b46a42ba967af11c15291aa65c60.png

Dopiero od połowy mostu masz pas do zjazdu... Wcześniej blokowałeś pas.

Nie wiem jak u Ciebie ale to zawsze poszkodowany upomina się o zadośćuczynienie... Nie wspomniałeś o tym więc uznałem, że skoro musisz pisać skargę to zadośćuczynienia nie oczekujesz. 

Staram się być "honorowy" na tyle na ile drugi gracz zasługuje. O czym może się przekonasz...

Dobra to tylko gra i tak się rozpisaliśmy za dużo już jak na jedną skargę

3.png

W którym miejscu mnie staranowałeś, a dodajesz screeny z końca drogi, jak byłeś za mną kawał drogi z tyłu.

Tak jak wyżej wspomniałem, jechałem na wprost prawidłowo, nie mam zamiaru tu się teraz tłumaczyć, bo wszystko widać na nagraniu.

39 minut temu, Valerss_yt napisał:

dobra chłopie weź skończ bo jest to żałosne z twojej strony chcesz taranowanie to masz tu 

a nie dajesz nagranie jak chłop ciebie stuknął i każdy na tym serwerze wie jak działa insu i sie zjeżdża z drogi a nie blokuje bo insu nie zna słowa hamowanie tylko jazda do przodu nie po to jest to najcięższy pojazd na serwerze nawet na max ft nie hamuje i jego droga hamowanie jest długa 

sor do administracji że się tutaj odezwałem na temat który nie dotyczy mnie ale jest to śmieszne

Żałosne jest to, że się wypowiadasz w skardze która Cię nie dotyczy i próbujesz tutaj zabłysnąć.

Napisano (edytowane)

poprostu stwierdzam fakt co oznacza taranowanie a co stukniecie to ze leki przestaly dzialac to idz do psychiatry po mocniejsze

Edytowane przez Valerss_yt
Napisano

Bo jeśli jesteś "ą ę" to wskazuje Ci że sam zachowałeś się słabo blokując lewy pas... dałeś urywek który Ci pasuje do twojej narracji ale nagranie jakie dałeś ma 30s wiec oceniajmy całość a nie tylko momenty które Ci pasują...

Valers słusznie pokazał jak wygląda "celowe taranowanie" i słusznie dostanie punkty bo nie powinien się wypowiadać w tym temacie...

Napisano

Skargę zamykam i przenoszę do archiwum.

W dniu 28.06.2019 o 13:32, Proklin napisał:

Skarga o taranowanie będzie automatycznie odrzucana, takie sytuacje rozwiązujemy w raportach, wyjątkiem jest tylko wtedy kiedy gracz celowo utrudnia grę.

• Like 1
  • kgoryl zamknął ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...