Skocz do zawartości

Weazel News - Bronie po raz pierwszy 🔫

Rekomendowane odpowiedzi

• Junior Administrator
Napisano (edytowane)

logo.thumb.png.72c79fe63778169b1e63674d72872b1b.png

Graczom od dłuższego czasu doskwierał brak wyraźnych aktualizacji na serwerze, ale w końcu doczekali się nowości, które w znaczący sposób wpłynęły na rozgrywkę.

6 marca 2023 roku na serwerze pojawiły się bronie dostępne dla graczy, które można zakupić w sklepie w Sandy Shores, a są nimi: Pistolet, SMG oraz pompka. Należy jednak zwrócić uwagę na to, że zostały one wprowadzone w ramach testu — stąd też przystępne ceny, które zaczynają się już od tysiąca dolarów. Działanie takie ma na celu zachęcić więcej graczy do udziału w testach, które pozwolą dopracować mechanikę broni na serwerze.

Wraz z uruchomieniem testów, został także dodany kanał #system-dm na serwerowym discordzie, gdzie gracze mogą zgłaszać wszelkie uwagi, propozycje czy sugestie dotyczące tej aktualizacji. Widać tam też zainteresowanie deweloperów, którzy starają się doprowadzić do kompromisu, który zadowoli zarówno zwolenników, jak i przeciwników broni na serwerze. Deweloperzy zapewniają również, że aktualnie udostępniony system to najprostsze demo docelowej mechaniki, która została dokładnie zaplanowana i ma działać na zupełnie innych zasadach, niż te, które możemy znać z innych serwerów.

Wraz z broniami pojawił się także nowy spawn na Sandy Shores, które od tej pory dysponuje przechowalnią pojazdów. Zmiana ta z pewnością zadowoli ogrodników, którzy w znacznie łatwiejszy sposób będą mogli sprowadzić swoje pojazdy na “pole”. Jest to również szansa na zwiększenie zainteresowania nieruchomościami z tego obszaru przez graczy, które od dłuższego czasu świeciły pustkami.

Aktualnie deweloperzy nie ujawniają nam dokładnych planów na dalszy rozwój broni, ale wiemy, że docelowo ich dostępność ma zostać ograniczona, a możliwości zwiększone. Pamiętajcie, że zakupione teraz przedmioty znikną po zakończeniu testów, więc nie róbcie zapasów!

Przeprowadziliśmy również kilka wywiadów. 

Dexteryep: Cześć. Dexteryep - Zastępca Dyrektora. Mogę zająć chwilę?

Cytrynus: Oczywiście. 

Dexteryep: Jakie były Pana pierwsze wrażenia po wprowadzeniu broni? 

Cytrynus: Pierwsze wrażenia jak najbardziej pozytywnie, choć jednak aktualny system broni powinienem zostać bardziej rozwinięty w stosunku dla samych graczy. W obecnej chwili możemy zobaczyć na drogach totalny chaos, który momentami ciężko opanować jako LSPD. 

Dexteryep: Czy Pan uważa, że brak broni był jednym z powodów, przez które gracze odchodzili z serwera? 

Cytrynus: Z jednej strony tak, drugiej nie. Sporo osób przyszło teraz z uwagi dodania broni w celu sprawdzenia. 

Dexteryep: Czy sądzi Pan, że brak broni ograniczał akcję roleplay dla graczy i LSPD?

Cytrynus: Tak, ale każda akcja musi zostać rozplanowana i przemyślana wcześniej. Mam nadzieję, że za jakiś czas zobaczymy większy roleplay graczy z LSPD z udziałem broni, na przykład: napad na bank.

Dexteryep: Czy sądzi Pan, że wprowadzenie broni wpłynie pozytywnie na grę na serwerze?

Cytrynus: Ciężko stwierdzić tak naprawdę, bo patrząc na dłuższą perspektywę to tak, a w chwili obecnej to wpływa negatywnie. W zależności w jakim kierunku zostanie rozwinięta. 

Dexteryep: Dziękujemy za poświęcony czas jak i same odpowiedzi. Do zobaczenia!

Cytrynus: Dzięki! 

Dexteryep: Witaj. Zastępca Weazel News - Dexteryep. Masz czas przeprowadzić wywiad dotyczących broni?

Arrow: Czemu nie. 

Dexteryep: Jak Pan myśli, czy wprowadzenie broni wpłynie na ilość nowych graczy na serwerze?

Arrow: Tak. Jeżeli zostanie dobrze zabezpieczone w sposób taki, że gracz, który nie chce jej używać oraz widziec i dostanie możliwość wyłączenia jej całkowicie, a gracze, którzy będą chcieli z niej używać to tak. Dużo graczy, przez to może podejść inaczej do serwera. Patrząc na stare osoby, które już nie grają i według ich rozgrywka była już za nudna, jak i nowych graczy, którzy mogą powiedzieć swoim znajomym, że warto powrócić i sprawdzić. :D 

Dexteryep: Czy zdradzi Pan informację, czy planujecie w przyszłości dodać więcej broni na serwerze?

Arrow: Na razie asortyment zostanie taki, a z rozwojem skryptu najprawdopodobniej będzie większy. W obecnym momencie nie ma planów. 

Dexteryep: Czy sądzi Pan, że brak broni ograniczał możliwość odgrywania akcji roleplay dla graczy i LSPD? 

Arrow: Uważam, że tak, ale to dopiero się zmieni w momencie, w którym broń zostanie zaimplementowana w sposób taki, jaki mamy rozpisany. 

Dexteryep: Czy ma Pan jakieś przemyślanie, jak wprowadzenie broni może zmienić interakcje pomiędzy graczami?

Arrow: Jak najbardziej. Wprowadzenie organizacji było porządane przez graczy, a bronie jeszcze bardziej, więc myślę, że zmieni, ale to dopiero za jakiś czas z rozwojem. 

Dexteryep: Dobra, także tak na koniec. Kiedy organizację v2?

Arrow: Coraz bliżej. ;) 

Dexteryep: To tyle. Dzięki za poświęcony czas i chęci. 

Arrow: Na luzie. 

Dexteryep: Cześć. Dexteryep - Zastępca Dyrektora. Mogę prosić o kilka odpowiedzi na pytania?

Queen: Śmiało. 

Dexteryep: Jakie są Pani pierwsze wrażenia po wprowadzeniu broni na serwer? 

Queen: Bardzo śmiesznie to wygląda. Chciałabym, żeby po zabiciu była widoczna większa krew na ścianach/podłogi po zabiciu delikwenta. 

Dexteryep: Czy brała Pani już udział w wojnie z udziałem broni?

Queen: Jeszcze nie miałam takiej okazji. 

Dexteryep: Czy sądzi Pani, że wprowadzenie broni wpłynęło na atmosferę wsród graczy? 

Queen: Z tego, co zauważyłam, to gracze podzielili się na dwie grupy - jedna, która chamsko zabija graczy nawet i na mechaniku, a druga, która chętnie się postrzela gdzieś z boku. Miejmy nadzieję, że wkrótce się to zmieni wraz z zmianami. 

Dexteryep: Według Pani w przyszłości, gdy zostaną wprowadzenie ograniczenia bądź strefy, to korzystanie z broni, jak i gra będzie przyjemniejsza?

Queen: Myślę, że tak. 😛 

Dexteryep: W takim razie dzięki za chęci i odpowiedzi. Do usłyszenia.  

Queen: Naura. 

Już wkrótce więcej. 🙂

Dla redakcji Weazel News:
@Stasiowee, @Ditru, @Dexteryep.

Edytowane przez Stasiowee
  • Like 7
  • Stasiowee zmienił tytuł na [WN] - Bronie po raz pierwszy 🔫🔫🔫
Napisano

W końcu jakiś reporter który potrafi użyć swojego ojczystego języka :D. Wywiad jest, składnia jest, zawartość do czytania - jest. Wszystko zostało spełnione. Dobrze się to czyta, i czekam na więcej :) 

Z poważaniem,

Ardent

• Like 2
  • Thanks 4
  • Stasiowee zmienił tytuł na Weazel News - Bronie po raz pierwszy 🔫
  • Stasiowee zamknął ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...