Dave_Meh Posted May 1, 2019 Posted May 1, 2019 Witam wszystkich, dziś rano zacząłem rozgrywkę na serwerze dodam, że wcześniej nie używałem RAGE MP. Grając rankiem miałem desynchronizacje w pracach oraz tekstury wolno się wczytywały pomyślałem sobie, że okej, może tak jest na RAGE MP, że jest desynchronizacja w końcu nic nie jest idealne. Zrobiłem sobię paru godzinną przerwę od gry, myślałem że desynchronizacji nie będzie a nadal była i zacząłem rozmyślać co może być tego przyczyną. Zobaczyłem na swój ping, jest w normie czyli około 40, fpsów 59 też norma, wchodzę w menedżer zadań z myślą, że to wina RAM`u patrzę na użycie procesora a tam 100%, dodam że na zwykłym Online mam użycie na poziomie 70/80% i tekstury ładują się normalnie. Proszę o pomoc, poniżej zamieszczam zrzuty ekranów, użyłem również jednego poradnika z forum i to nic nie dało, ps; próbowałem ustawić ustawienia na minimum. Liczę na pomoc pozdrawiam.
Dave_Meh Posted May 1, 2019 Author Posted May 1, 2019 Link do zrzutów ekranu w lepszej jakości https://imgur.com/a/YYM8DHq
Dave_Meh Posted May 8, 2019 Author Posted May 8, 2019 13 godzin temu, Grandii7 napisał: Mam to samo, poradziłeś sobie? Tak, udało mi się to naprawić w następujący sposób; - wejdź w NVIDIA GeForce Experience, klikasz w GTA V i wybierasz opcje "Optymalizuj grę" czy jakoś tak. Mi to bardzo pomogło, ale niewystarczająco. Następnie wejdź do GTA V jeżeli optymalizacja nie pomogła i pozmieniaj ustawienia na średnie, jak wrócę do domu to wyśle Ci moje ustawienia które mi pomogły.
Grandii7 Posted May 8, 2019 Posted May 8, 2019 (edited) Zmieniłem ustawienia na maksymalną wydajność i pomogło Dzięki Jednak ciekawy jestem czy jest możliwość ogarnięcia tego bez zmniejszania w dużym stopniu grafiki gry. Edited May 8, 2019 by Grandii7
Dave_Meh Posted May 8, 2019 Author Posted May 8, 2019 Wydaje mi się, że jest to wina optymalizacji RageMP. Może kiedyś to naprawią 😛 Miłej gry życzę
PolskiKamien Posted June 22, 2019 Posted June 22, 2019 (edited) nie jestem pewien co do optymalizacji ponieważ to procesor oblicza położenie graczy i ich zamiary, idzie to naprawić nie zmieniając ustwaień, wystarczy ograniczyć FPS ja mam i5 6500 i nie mam gry w 60 fps tylko w 49, jeżeli byście tak ograniczyli do 50fps za pomocą notatnika (tego co cienie się wyłącza) lub użyli msi afterburner z rivą tuner statistic to wasz procesor nie męczył by się nad renderowaniem tych 10fps'ów więcej więc zrekompensował by to szybszym wczytywaniem. gdy pracowałem na laptopie który ma tak słaby procesor że szkoda gadać [ale i tak powiem] w rage mp generuje ok 25fps więc ograniczałem go do 10-15 by nie było takich potężnych opóźnień. Edited June 22, 2019 by PolskiKamien
Contributor Arrow Posted November 17, 2022 Contributor Posted November 17, 2022 Zamykam i przenoszę do archiwum.
Recommended Posts