JaneG Napisano 12 Października 2022 Napisano 12 Października 2022 Witam, Chcialbym aby ktos co wie o czym mowi sie wypowiedzial bez nie potrzebnych komentarzy. Czytalem poradnik @Norcio_PL zeby wgrac ulice, i mod graficzny. Oczywiscie zapomnialem calkowicie, ze zainstalowalem gre przez R* Launcher, a nie przez Steam z powodu bana na Online jakies 5 lat temu, wiec zaczelem uzywac R*. Link do poradnika, nizej. Pytania brzmia nastepujaco - Czy jak zainstaluje wersje steam, nawet z banem na koncie, dam rade odpalic i grac normalnie na RageMP? - Oraz da jakos rade podmienic wersje R*L pod folder Steam zeby nie bylo trzeba sciagac znowu ponad 100gb? :c Prosze o pomoc bo bardzo chcialbym poprawic sobie teksturki i wizualny efekt. Dzieki.
Ditru Napisano 12 Października 2022 Napisano 12 Października 2022 No witam Tak, instalując wersje steam dasz radę grać na Rage MP z banem. I odnośnie przenoszenia plików: takie operacje są wykonalne. Co prawda zazwyczaj poradniki są dla importu Steam > Epic Games, ale myślę, że zadziała to również dla Rockstar Launchera. Po krótce wygląda to tak, że włączasz instalowanie GTA z docelowej platformy na dosłownie minutę, dwie - tak by utworzyło pierwsze pliki. A następnie zatrzymujesz instalacje, kopiujesz pliki GTA, wznawiasz instalacje i pozwalasz żeby program zweryfikował pliki. Wrzucam poradnik z tym jak to wygląda w przypadku Epic Games > Steam. Natomiast chcę zwrócić uwagę, że z uwagi na brak poradników dla R* > Steam, akcja ta może zakończyć się niepowodzeniem i uszkodzeniem plików. Więc jeżeli dysponujesz takim miejscem na dysku, to polecałbym skopiować pliki zamiast przenosić i ewentualnie dopiero usunąć pierwotne po zakończone instalacji 😉 Poszukałem też informacji o tym, czy jak zalogujesz się na niezbanowane konto Rockstar Launcherze po instalacji GTA ze steama, to będziesz w stanie grać również na online - i z mojego poszukiwania wynika, że nie, ponieważ zarówno konto Steam jak i R* są w pewnym stopniu ze sobą powiązane. Natomiast polecam Ci samemu poszukać coś na ten temat, bo wiele odpowiedzi, które znalazłem, pochodzą sprzed 2/3 lat i może przez ten czas coś się zmieniło - a niestety nie mam jak teraz czegoś więcej poszukać 😕 Pamiętaj tylko, że granie na modach - nawet tych legalnych na naszym serwerze - może skutkować kolejnym banem jeżeli wejdziemy na Online. 1
JaneG Napisano 12 Października 2022 Autor Napisano 12 Października 2022 @Ditru I za to wlasnie Ciebie kocham ❤️ Dzieki wielkie, pobawie sie z tym wieczorem, bo pamietam mi na discordzie juz wiele wytlumaczyles o tym, ale nie chcialem zawracac dupy. Jestes mega, naprawde. Dzieki! Temat do zamkniecia, prawde mowiac, sam o reinstalce myslalem i przerzucic pliki, bo tak robilem przy nowym PC z starego dysku, wszystko steama zeby nie sciagac znow, i dzialalo. Wiec tylko mam nadzieje ze z R* na Steam nie bedzie wiekszych klopotow, ale oj tam. Online Mnie az tak nie interesuje, i nie gram w sumie, od czasow RAGEMP itd. Chodzilo bardziej czy napewno RAGEMP bedzie ok z tym ze jest ban na online, nie wiedzialem jak to dziala. Dzieki za pomoc! TEMAT DO ZAMKNIECIA. 1
Rekomendowane odpowiedzi