Skocz do zawartości

RivivaMixerPl zbanowany przez "undefined"

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Nick: RivivaMixerPl

Nick osoby nakładającej kare: undefined

Powód nałożenia kary: włam na inne konta multikonto

Krótki opis sytuacji: Witam. Jakiś czas temu po dłuższej przerwie wróciłem na serwer i okazało się że ktoś się na nie włamał i wyczyścił mi majątek. Sprawą zajmował się w tedy @haski. Jak się dość szybko okazało zrobił to pewien "śmieszek" w ramach zemsty że go zbanowałem na innym serwerze mta. Hasło pozyskał z wycieku danych z jakiegoś serwera w mta. Sprawca sam się do mnie zgłosił bo jak to powiedział "nie chce dostać bana" i oddał mi równowartość skradzionych rzeczy o czym również poinformowałem haskiego. Później przez jakiś czas sobie normalnie grałem i znów zrobiłem przerwę. Odpalam serwer i patrzę się że dostałem bana. Będąc developerem serwera mta chcąc czy nie zdobywa się "wrogów", którzy najpierw zrobią a później pomyślą i tak się to kończy. Mam nadzieję że to ciągle rozchodzi się o tą jedną akcję bo żadnej innej nie kojarzę.

Dowody: Do apelacji dołączam ssy z rozmowy z @haski

Coś od siebie: Większość rozmowy z haskim była prowadzona na serwerze przez voice i mam tylko takie ss. (I teraz pytanie. Bo w poprzedniej apelacji dowiedziałem się że "zbyt dużo dziwnych logowań" i nie mam pojęcia o co chodziło. Jeżeli ktoś byłby tak miły i przedstawił mi o jakie "dziwne logowania chodzi" to może razem byśmy doszli do tego co to się tam stało bo szczerze mówiąc sam jestem ciekawy. A może to chodzi o coś innego? Problem w tym że ja nikomu na konto się raczej nie włamałem i dla tego proszę o jakąś podpowiedź o co chodzi).

Oczywiście w razie jakichkolwiek pytań chętnie na nie odpowiem. 

image.png.255f312ff1944b05088e4465f5d3bfdf.png

unknown (2).png

unknown (1).png

image.png.d61232847bb4b2b710f537d2fb53430e.png

Screenshot_2022-09-26-08-11-48-582_com.discord.jpg

Screenshot_2022-09-26-08-11-44-945_com.discord.jpg

Edytowane przez RivivaMixerPl
Napisano

Nasze stanowisko jest nadal takie same z tego konta było zbyt wiele powiązań, Jedyna opcja jaką widzę na Twój powrót to wipe całego konta.

Napisano
47 minut temu, _WirluS_ napisał:

Nasze stanowisko jest nadal takie same z tego konta było zbyt wiele powiązań, Jedyna opcja jaką widzę na Twój powrót to wipe całego konta.

Dalej nie wiem o jakie powiązania chodzi. Tak jak już wspominałem wszystko najprawdopodobniej przez wyciek tamtej bazy danych i tych dwóch łepków. Wielu graczy z tamtego serwera grało/gra też tutaj i popełnili ten sam błąd co ja czyli ustawili to samo hasło na obu serwerach. Wolałbym uniknąć tej czystki dla tego chciałbym to wszystko wyjaśnić. 

Napisano

Tak tylko dodam że wyciek db był z serwera backtorpg na którym grało dość sporo osób.

Napisano

Sprawdziłem ponownie, faktycznie jest tak jak to przedstawiłeś przepraszam za mój błąd, ban zdjęty

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...