Skocz do zawartości

ForresT zbanowany przez _WirluS_

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nick: ForresT

Nick osoby nakładającej kare: _WirluS_

Powód nałożenia kary: "Działanie na szkodę serwera"

Krótki opis sytuacji: Zaczynając od tego iż w drugiej połowie Maja została zamknięta grupa Sprunk Events za Ogłoszenie w którym proponowałem wynagrodzenie w realnej walucie za bycie DJ'em którego szukałem do prywatnego projektu. Ogłoszenie to zostało powiązane z grupą mimo że było pisane na ogólnych ogłoszeniach a nie ogłoszeniach grupy. I taki też powód został mi podany przez pewne osoby. Od tego czasu minęły może 2-3 tygodnie i zostałem zbanowany na Discordzie serwera za prowadzenie dyskusji z kilkoma graczami (którzy także zostali ukarani na dsc) po czym okazało się że na grze także dostałem bana z wyżej wymienionym powodem. Po rozmowie z kilkoma osobami z Administracji okazało się że każdy podaje inny powód bana. Jednym z nich było właśnie to ogłoszenie z DJ'em. Drugi powód to rzekomo podjudzanie graczy do "buntu" - To odnośnie dyskusji która została prowadzona. I trzecim powodem miało być obrażanie administracji - Faktycznie napisałem że pewne osoby nie nadają się na swoje stanowisko lecz już PO banie więc teoretycznie nie może to być powód bana.

Dowody: Nie mam dostępu do Discorda by wstawić tutaj screeny.

Coś od siebie: Sprawę z poszukiwaniem DJ'a za PLN w celu współpracy prywatnie a nie przez serwer przedstawiłem administratorom na PW.

Druga sprawa jaką jest bunt graczy do którego się rzekomo przyczyniłem to raczej nie moja zasługa a zwykłe zmęczenie graczy którzy znaleźli odpowiedni moment do wylania swoich żali i powiedzenia co im na sercu leży. Serwer jak wiadomo zaliczał spadek graczy przez brak aktualizacji co przyczyniło się do negatywnego odbioru serwera przez graczy. Nikogo do buntu nie namawiałem.

Co do trzeciego zarzutu (Już po banie) odnośnie obrazy administracji to przyznaję się że wypowiedziałem się negatywnie na temat serwera i niektórych administratorów lecz głównym powodem takiej a nie innej opinii było niestabilne działanie serwera na tamten moment oraz emocje które mną kierowały chwilę po nadaniu kary. 

Od siebie dodam jeszcze tyle że poza mutem na 60 minut za ocenzurowany wulgaryzm nigdy nie byłem poważniej karany na serwerze. Nigdy też publicznie nie pojawiła się na mnie żadna skarga. Wraca nadzieja na powrót widząc apelacje rozpatrywane z takim wynikiem:

Cytat

Posiadasz wiele kar większość z nich to utrudnianie gry, taranowanie oraz wiele innych przewinień, możemy dać Ci drugą szansę...

• Like 1
  • Haha 6
  • Jestem za 1
  • Jestem przeciw 7
  • 3 tygodnie później...
Napisano

Jako że twoje domy zostały zlicytowane, uważamy że to jest wystarczająca kara, ban zdjęty możesz wrócić na serwer.

Apelacja została pozytywnie rozpatrzona zamykam i przenoszę do archiwum.

• Haha 1
  • Jestem za 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...