Skocz do zawartości

Bartek8291 ukarany przez _WirluS_

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Nick: Bartek8291

Nick osoby nakładającej kare: _WirluS_

Powód nałożenia kary: Oszustwo finansowe

Krótki opis sytuacji: Około 10 miesięcy temu dokładniej w sierpniu 2021 postanowiłem kupić pojazd marki Zion, zobaczyłem na giełdzie napisałem do gracza, miałem pełną sumę pieniędzy na ten samochód ale był jakiś podatek i ten podatek wynosił 3,5k, powiedziałem mu że kupie auto i za chwile mu oddam te 3,5k, poszedłem do pracy, zarabiałem i nie pamiętam ale chyba było coś że musiałem opuścić serwer i zrobić coś innego, kilka dni później wszedłem na serwer, zarobiłem ale nie było gracza na serwerze, wpłyneła skarga i po prawie roku zostałem zbanowany.

Coś od siebie: Moim zdanie trochę jest to naciągane pod tego bana bo 3,5k no co to jest w godzine się tyle zarobi, rozumiem ukarać kogoś banem jak oszukał na 50 100k to tak ale na 3,5k? Wiem nie oddałem, przepraszam, ale jak próbowałem się skontaktować to się nie dało, przepraszam, jeżeli zostane odbanowany to oddam całą kase a nawet więcej.

Dowody: 

Edytowane przez Bartek8291
Błędy
  • Bartek8291 zmienił tytuł na Bartek8291 ukarany przez _WirluS_
Napisano

To nie chodzi o to, że nie zwróciłeś 3.5k tylko sam fakt, że nie było to zwrócone, miałeś wiele czasu, aby spróbować się skontaktować, nawet jeśli nie było to możliwe, to mogłeś to napisać w skardze.

Możemy dać Ci drugą szansę jednak musisz spełnić nasze warunki:

status OSZUST na dwa miesiące - oznaczenie pod nickiem i na liście graczy.

blokada handlu na dwa miesiące.

prace społeczne***: 80k przez dwa miesiące na holowniku.

***System prac społecznych wymusza zarobienie ustalonej kwoty za pomocą wskazanej pracy w określonym czasie. Zarobione fundusze nie trafiają do Ciebie, tylko otrzymują je losowi gracze będący aktualnie online. Jeśli nie zdążysz w tym czasie wykonać zadania, na Twoje konto automatycznie zostanie nałożony ban permanentny (bez możliwości apelacji).

• Haha 2
Napisano

Czekaj czekaj, mam mieć range OSZUST za nie oddanie 3k? Sorry ale to jest śmieszne i upokarzające w dodatku przez 2 miesiące? No sorry ale to było 3k, to że nie było gracza na serwerze i nie dało się z nim skonaktować to nie moja wina + jakieś 80k? Co to jest? Rozumiem że należy się jakaś kara no ale sorry przez 3k takie coś? Chciał bym o skrócenie tych warunków bo sorry ale to jest ŚMIESZNE.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Z tego co widzę to zainteresowanie moją apelacją jest takie jak zainteresowanie skargą. I nie jest to odświeżanie tematu bo czekam prawie miesiąc na odpowiedź administratora a z tego co widzę to mu się nie spieszy.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Napisano

Nie widzę nigdzie akceptacji warunków, więc z tego powodu zamykam i przenoszę do archiwum.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...