Jump to content

Kolejny kalkulator tuningu- tym razem z tuningami wizualnymi! [WIP]

Recommended Posts

• Developer/owner
Posted (edited)

No siema jest sprawa typu poobserwowałem se ceny tuningów mechanicznych i wizualnych w samochodach i znalazłem pewne zależności. Na ich podstawie skombinowałem sobie kalkulatorek cen tuningów mechanicznych (oczywiście) plus wizualnych pobieranych z wiki. Póki co priorytetem było postawienie projektu jakkolwiek na nogi więc wygląd i wydajność są dopuszczalne. Mimo to maszynka działa zaskakująco dobrze.

Na chwilę obecną większość samochodów ma już przypisaną swoją cenę bazową, z której wyliczane są pozostałe ceny (wspólnymi siłami moimi, Fivelife.vin oraz Brightside zgadza się, ukradłem), plus większość części wizualnych posiada swoje mnożniki (tu już pozdrowionka dla organizacji BOSS). Nadal jednak baza jest niekompletna, więc zachęcam do korzystania i zgłaszania błędów/braków bezpośrednio do mnie (Pryczi#9912), albo poprzez formularz obecny na stronce. Jeżeli posiadasz dany pojazd, umówimy się na szybkie zweryfikowanie danych na tunerze. Tym samym ostrzegam, że ceny tuningów wizualnych (mimo że często trafne) są estymowane, a zatem proszę nie gotować się do tunerów, jeśli cena nie będzie się zgadzać z oczekiwaniami. Przykładowo niektóre tuningi wizualne w pojeździe Jester Classic kosztują zawsze 10k, gdy powinny np. 6k 10k i 14k (to jest kolejny planowany update). Ceny mech to pewniaczki 100% i jeśli wartości się nie zgadzają, proszę o zgłoszenie, bo na ich bazie wyliczane jest wizu.

Przy okazji na stronce zamieściłem informacje o obecnym dziennym i wyścigach, to może pozwoli chatowi globalnemu skupić się na szukaniu dilera 😉

Link do strony: robopryczi.top

PS: ponieważ gtawiki nie pozwala bezpośrednio linkować ich obrazków na innych stronach, co obciążałoby ich serwery, jeżeli jako pierwszy/a wyliczysz ceny dla danego samochodu, program będzie musiał ściągnąć wszystkie zdjęcia na dysk, by serwować je bezpośrednio. Wydłuża to o kilka sekund czas działania kalkulatora.

Czekam na uwagi i propozycje dalszych usprawnień projektu (przyznam trochę się wciągnąłem)

Ostatnie updaty:
-usprawniono niezawodność wczytywania danych samochodu

-kliknięcie danego wyścigu oznacza go jako ukończony poprzez podświetlenie go na zielono. Stan ten zapisywany jest do następnego resetu tego wyścigu.

-dodano sumator cen części tuningu (kliknięcie komórki na prawo od ceny dodaje jej wartość do sumatora, pozwala na wyliczenie łącznej ceny wybranych tuningów)
Zapomniałem pisać tu o updatach trochę to wypiszę co pamiętam xd:
-Dodano listę felg z cenami
-Dodano kalkulator do sadzenia i minutnik wysyłający powiadomienia o kolejnych etapach sadzenia
-Dodano wykres liczby wyliczeń cen tuningów każdego z pojazdów
-Dodano listę pojazdów o id do 10k, zbieraną ręcznie przez graczy Arrow oraz Piw3lek, z pomocą społeczności serwera
-Dodano automatycznie odświeżającą się informację o tunerach, mechanikach i policjantach online, w przewijanym pasku na dole strony. Kliknięcie go pokaże więcej informacji
-Utworzono dedykowany serwer Discord z dostępem do bota ROBOPryczi oraz kanałów do śledzenia (wysyłających informacje o flrace i dziennych na kanał na serwerze Twojej organizacji)
-Utworzono wtyczkę do przeglądarek opartych na Chromium (sprawdzane na Chrome i Operze) oraz Firefox, pozwalającą:

• sortować zlecenia na elektryku po dystansie, czasie, kasce i poziomie (rosnąco i malejąco)
  • ignorować zlecenia na elektryku powyżej poziomu użytkownika
  • automatycznie akceptować najkorzystniejsze zlecenie, przez co nie musisz korzystać z telefonu w pracy elektryka
  • sortować i filtrować listę pojazdów w aplikacji FLBer
  • automatycznie wyliczać demont w aplikacji VehPanel
Edited by Pryczi
ostatnie updaty
  • Like 34
  • Thanks 7
  • I am for 1
  • 4 weeks later...
  • 1 year later...