Matheusz02 Posted January 29, 2022 Posted January 29, 2022 Witam. przychodzę do Was z jednym problemem. Otóż mam spadki fps w okolicach Mirror oraz Rockford hills. Im bliżej tych dwóch spawnów tym mniej mam fps. Wcześniej tak nie było. Czy mogę to jakkolwiek naprawić?
limfao Posted January 30, 2022 Posted January 30, 2022 licznik lite i czat lite włącz, za bardzo nic na to nie poradzisz. Duża ilość graczy i aut sprawia że tak sie dzieje. Ewentualnie ustawienia graficzne zmien, ustaw sobie cienie na nizszy detal, odbicia, post fx i wyłącz wygladzenie krawedzi msaa.
Matheusz02 Posted January 31, 2022 Author Posted January 31, 2022 W dniu 30.01.2022 o 12:26, limfao napisał: licznik lite i czat lite włącz, za bardzo nic na to nie poradzisz. Duża ilość graczy i aut sprawia że tak sie dzieje. Ewentualnie ustawienia graficzne zmien, ustaw sobie cienie na nizszy detal, odbicia, post fx i wyłącz wygladzenie krawedzi msaa. no właśnie chodzi o to że utawienia graficzne mam na maxa w dół a i tak jak wjeżdżam na mirror to nawet z 60 do 10fps potrafi spaść...
Bartoszz Posted February 1, 2022 Posted February 1, 2022 23 godziny temu, Matheusz02 napisał: no właśnie chodzi o to że utawienia graficzne mam na maxa w dół a i tak jak wjeżdżam na mirror to nawet z 60 do 10fps potrafi spaść... Jeżeli posiadasz kartę od Nvidii to polecam użyć opcji automatycznej optymalizacji. Czasami gra na wyższych ustawieniach potrafi działać płynniej niż na niskich. Dodatkowo zmień w panelu nvidia w zakładce "Wyreguluj ustawienia obrazu" i ustaw na wydajność.
Contributor Arrow Posted November 17, 2022 Contributor Posted November 17, 2022 Z powodu braku aktywności tematu. Zamykam i przenoszę do archiwum.
Recommended Posts