Skocz do zawartości

Skarga na Wojtek93

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Data i godzina zdarzenia:02.01.2022 23.34-23.48

Nick oskarżającego:Fanatic_xway1

Nick oskarżonego:Wojtek93

Powód napisania skargi:oscamowanie gracza Fanatic_xway1

Dowody w postaci logów lub screenshotów

P_20220102_235053.jpg

P_20220102_235047.jpg

P_20220102_235031.jpg

Edytowane przez Fanatic_xway1
Zle napisanie skargi
  • Haha 5
Napisano (edytowane)

@Fanatic_xway1 Zastosuj się do wzoru. 

Edytowane przez Baldi1331
  • Like 1
  • Fanatic_xway1 zmienił tytuł na Skarga na Wojtek93
Napisano

Już zmieniłem bo nie wiedziałem

Napisano

wiesz to ze dałeś więcej to twoja wina tylko twoja 

• Jestem za 3
  • 2 tygodnie później...
Napisano (edytowane)

---

Edytowane przez Krzysztof1996
  • Haha 2
  • Jestem za 1
Napisano

@Krzysztof1996 @Fanatic_xway1
Niestety, ale to co piszesz totalnie nie trzyma się kupy. Wasze obliczenia dalej się nie zgadzają.

Jak widzisz na screenie z rozmowy na discord między mną, a @Fanatic_xway1 miałem na tamten moment po przeliczeniu na suche.. 15 działek (*40 = 600 mokrego).
Moja oferta wynosiła 1050$ za jedną działkę (40 mokrego).
Jeżeli byłoby tak jak mówisz tj. została wpłacona kwota:
3 x 8000$ = 24000$

...to działek za to wyszłoby:

24000$ / 1050$ = 22,85714285714286‬ ? :D (co jest ekwiwalentem 914,2857142857143‬ mokrych plonów na dobrą sprawę) :D  

Co więcej, nawet gdyby wyszła równa liczba to jak widzisz nawet nie miałem takiej ilości.

W każdej z 3 ofert handlu przekazałem 80 plonów (bo tyle mieściło mi się w ekwipunku).
Gdy dostałem pierwszy handel od @Fanatic_xway1na 8000$ za 80 plonów zapytałem dla potwierdzenia na VC, czy za tyle chce je kupić, po czym gracz @Fanatic_xway1 potwierdził handel co również zaakceptowałem i poszedłem po następne działki.
Przypominam, że zanim dojdzie do transakcji na FiveLife istnieje dwustopniowa weryfikacja/potwierdzanie oferty oraz to kupujący wpisuje kwotę za przedmioty, które otrzymał w ofercie handlu od sprzedającego. Nic nie zostało mu przez nikogo narzucone.

@Fanatic_xway1 dalej uważasz, że jest to scam?
Zgadzam się co do jednego - scam by nastąpił gdybym powiedział @Fanatic_xway1, że ma mi dać 24000$, a ja w następnych transakcjach przekażę mu plony, ale tak nie było. Jeżeli jednak dalej @Krzysztof1996twierdzisz inaczej to poproszę wklej tutaj publicznie screeny/nagrania/cokolwiek.
Poza tym handel zawsze polega na tym, że daje się coś za coś, bo w innym wypadku mogłoby to zostać uznane za rozdawanie majątku co jest zresztą zakazane w regulaminie tego serwera.

Po powrocie z 4 działką tak jak zresztą się umawialiśmy na DC (miał w zamiarze kupić wszystko - czyli 15 działek o czym pisał na screenie) napisał na czacie lokalnym "oddawaj kase".
Gdybyś @Fanatic_xway1 normalnie podszedł do sprawy i zapytał normalnym tonem w stylu "sorry, pomyliłem się i źle policzyłem, oddasz mi kasę?" to myślę, że na pewno nie byłoby problemu i dogadalibyśmy się na od razu miejscu.
Nie dziw się, że Cię zablokowałem skoro mimo ewidentnie Twojego błędu (co sam przyznałeś, gdy kilka dni temu rozmawiałeś ze mną na voice chat z postaci/konta "Inthruder" - mówiąc, że była późna godzina i już nie myślałeś) pisałeś do mnie w ten sposób.

Podsumowując powyższe - nie uważam, aby była w tym jakakolwiek moja wina.

Mimo to, ze swojej dobrej woli, za porozumieniem stron, oficjalną drogą przez forum z uzyskaną zgodą na taką transakcję ze strony administracji możemy rozliczyć się wg. oferty, którą Ci zaproponowałem na discord, ale to zależy od Ciebie.

• Jestem za 2
Napisano

przyznaje ze Wojtek93 ma racje, przepraszam za problem.

• Sneezy zamknął ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...