Skocz do zawartości

Weazel News - Drift Challenge

Rekomendowane odpowiedzi

• Junior Administrator
Napisano (edytowane)

logo.thumb.png.72c79fe63778169b1e63674d72872b1b.png

DRIFT CHALLENGE

Cześć! Przedstawiamy artykuł o Drift Challenge, który odbył się 11 lutego zorganizowany przez grupę Night Racing. Zapraszamy do zapoznania się z tematem!

1.png.f11636010beaeaa2ac1b99b0140651aa.png

KONKURS PIĘKNOŚCI

Night Racing zyskało niedawno paru nowych członków, dzięki czemu zorganizowano Drift Challenge składające się z dwóch konkurencji - konkursu piękności i najlepszego driftu. Całe wydarzenie rozpoczęło się na najwyższym poziomie czerwonego parkingu, zaczynając od wybrania najładniejszych pojazdów za pomocą ankiety. Zwycięzcy przechodzili do następnego etapu, aż do finału. TOP 3 wygląda tak: 

🥇 @sokratis pojazd: Nexus (5.000$)

🥈@GruzJann pojazd: Ariant (3.000$)

🥉@partek pojazd: Remus (1.000$)

2.thumb.png.cd9a625d46e8bbb4d0ea2d85f2101f19.png

DRIFT

Druga i główna konkurencja polegała na tym, kto najlepiej przejedzie driftem wyznaczoną trasę. Przed startem, uczestnicy zapoznali się z trasą, która prowadziła przez cały czerwony parking. Pary uczestników były losowane, a każdy z nich miał w samochodzie jednego z organizatorów, który oceniał przejazd. Ważny był nie tylko czas, ale i styl. Mimo że konkurencja odbyła się po konkursie piękności, nie brakowało chętnych do wzięcia udziału.

🥇 @sprytny_maciej pojazd: Remus (12.000$)

🥈 @DMG pojazd: Remus (8.000$)

🥉 @Kozak2006 pojazd: Elegy Retro (5.000$)

+ @MrDOLARGP pojazd: Intruder (2.000$)

3.thumb.png.c3ff551211b5bd8baf73b15f8dca4c8d.png

WYWIAD

Przeprowadziliśmy wywiad jednym z nowych członków Night Racing - @xAmnesia.

Stasiowee: Cześć, jestem Stasiowee, dyrektorem Weazel News. Mogę zająć chwilę?

xAmnesia: Hejka, pewnie. 😄

Stasiowee: Świetnie! Na początek - powiedz nam, kim jesteś i czym się zajmujesz.

xAmnesia: Jestem xAmnesia i od niedawna należę do Night Racing. Zajmuję się tam między innymi organizowaniem zlotów samochodowych wraz z pozostałymi członkami grupy.

Stasiowee: Skąd pomysł na scenariusz eventu?

xAmnesia: Tak naprawdę wzięłam pomysł z obserwacji, haha. Wiem, że może to zabrzmieć zabawnie, ale ostatnimi czasy rzucało mi się w oczy bardzo dużo samochodów zrobionych pod drift. Widziałam w niektórych miejscach, że ludzie próbowali swoich sił razem z innymi. Nawet w gronie znajomych zaobserwowałam po prostu to zainteresowanie driftem, więc postanowiłam zorganizować coś specjalnie dla tych osób, które chciałyby połączyć pasję z małą rywalizacją.

Stasiowee: Czy wszystko poszło zgodnie z twoimi oczekiwaniami, czy może były jakieś niespodzianki?

xAmnesia: Momentami to rzeczywistość przerosła oczekiwania. Nie spodziewałam się takiego zainteresowania moim pomysłem. Naprawdę byłam w szoku! Poza tym wszystko szło w miarę planowo. Co prawda miało być coś jeszcze, jednak po drodze zapadła decyzja, że pozostaniemy przy dwóch konkursach, ale myślę, że i tak wyszło całkiem okej.

Stasiowee: Jak oceniasz swój pierwszy występ w Night Racing?

xAmnesia: Uważam, że chyba nie było tak źle. Jednak ciężko jest oceniać samą siebie. Tak naprawdę w grupie siła i wszyscy do tego wystąpienia się przyczynili. Natomiast faktyczną ocenę pozostawiam już ludziom, haha.

Stasiowee: Czy chcesz skorzystać z okazji i pozdrowić kogoś?

xAmnesia: Jasne, że tak. Przede wszystkim pozdrawiam chłopaków z Night Racing. Jeszcze raz dziękuje wszystkim i każdemu z osobna za jakąkolwiek pomoc i wsparcie! No i oczywiście pozdrawiam każdego spotowicza, bo dla was jest to wszystko!

Stasiowee: Dziękuję za rozmowę. Życzę powodzenia na kolejnych eventach.

xAmnesia: Dzięki! 🙂

PODSUMOWANIE

Podziękowania dla organizatorów za zaproszenie oraz gratulacje dla zwycięzców. Liczymy na więcej takich wydarzeń. Do zobaczenia wkrótce.

👋❤️

Zarząd Weazel News
Dyrektor - @Stasiowee
Zastępca Dyrektora - @Lerciak

Edytowane przez Stasiowee
  • Like 8
  • Thanks 1
Napisano

Giga udany debiut @xAmnesia jeden z lepszych zlotów ostatnio, liczę na powtórkę 🥳

• Like 1
  • Haha 1
  • Stasiowee zmienił tytuł na Weazel News - Drift Challenge
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...